250gr
de farina blanca de força
150ml
d’aigua mineral embotellada
25ml
d’oli d’oliva verge
5gr
de llevat fresc
10gr
de sal
Acabat:
Sèmola
de blat de moro
Oli de girasol
Preparació:
Per
la preparació de la massa, és aconsellable que la temperatura ambient en que
s’amassa es mantingui constant a uns 22ºC - 24ºC. Posar tots els ingredients en
un bol fons excepte l’aigua i el llevat. Afegir l’aigua poc a poc i gradualment
mentre amassem els ingredients fins aconseguir una massa lligada, elàstica i
uniforme. Quan s’hagi aconseguit la textura desitjada, abocar la massa sobre el
mabre prèviament enfarinat i posar el llevat dissolt amb una mica d’aigua al
centre de la massa. Amassar de nou fins que el llevat quedi totalment
incorporat i la massa es desenganxi de les mans.
Un
cop passat el temps de repòs, cobrir el marbre amb una fina capa d’oli i
treballar la massa fins aconseguir formar una barra. Tot seguit, arrebossar la
barra amb la sèmola de blat de moro, fent-la rodar lleugerament cap endavant i
enrere.
Deixar
reposar la barra a sobre el marbre tapada amb un drap humit durant quaranta
minuts.
Escalfar
prèviament el forn a 200ºC.
Passat
el temps esmentat, amb un tallador de pasta realitzar porcions tangencialment a
la barra d’uns 10mm de gruix, agafar la porció entre les dues mans i amb els
dits allargar per cada punta de la porció fins obtenir la forma característica
dels bastonets; estendre’l en una safata de forn prèviament enfarinada amb la
sèmola. Repetir aquesta operació amb cadascuna de les porcions fins exhaurir la
barra.
Fornejar
els bastonets durant trenta minuts a 180ºC. Deixar reposar cinc minuts sobre
una reixa i ja estaran a punt per servir.
Dificultat: Fàcil / Repòs: 60 min / Fermentació:
40 min / Cocció: 30 min
Atenció: Si no voleu quedar per damunt de l’amfitrió quan sigueu uns invitats qualsevol, no portis aquest detallat per acompanyar els aperitius.
ResponEliminaFes aquest Grisines i endevina el per què... en privat.