250gr
de farina blanca de força
150ml
d’aigua mineral embotellada
25ml
d’oli d’oliva verge
5gr
de llevat fresc
10gr
de sal
Acabat:
Sèmola
de blat de moro
Oli de girasol
Preparació:
Per
la preparació de la massa, és aconsellable que la temperatura ambient en que
s’amassa es mantingui constant a uns 22ºC - 24ºC. Posar tots els ingredients en
un bol fons excepte l’aigua i el llevat. Afegir l’aigua poc a poc i gradualment
mentre amassem els ingredients fins aconseguir una massa lligada, elàstica i
uniforme. Quan s’hagi aconseguit la textura desitjada, abocar la massa sobre el
mabre prèviament enfarinat i posar el llevat dissolt amb una mica d’aigua al
centre de la massa. Amassar de nou fins que el llevat quedi totalment
incorporat i la massa es desenganxi de les mans.
Passat
el temps esmentat, amb un tallador de pasta realitzar porcions tangencialment a
la barra d’uns 10mm de gruix, agafar la porció entre les dues mans i amb els
dits allargar per cada punta de la porció fins obtenir la forma característica
dels bastonets; estendre’l en una safata de forn prèviament enfarinada amb la
sèmola. Repetir aquesta operació amb cadascuna de les porcions fins exhaurir la
barra.
Un
cop passat el temps de repòs, cobrir el marbre amb una fina capa d’oli i
treballar la massa fins aconseguir formar una barra. Tot seguit, arrebossar la
barra amb la sèmola de blat de moro, fent-la rodar lleugerament cap endavant i
enrere.
Deixar
reposar la barra a sobre el marbre tapada amb un drap humit durant quaranta
minuts.
Escalfar
prèviament el forn a 200ºC.
Fornejar
els bastonets durant trenta minuts a 180ºC. Deixar reposar cinc minuts sobre
una reixa i ja estaran a punt per servir.
Dificultat: Fàcil / Repòs: 60 min / Fermentació:
40 min / Cocció: 30 min
Atenció: Si no voleu quedar per damunt de l’amfitrió quan sigueu uns invitats qualsevol, no portis aquest detallat per acompanyar els aperitius.
ResponEliminaFes aquest Grisines i endevina el per què... en privat.