- Massa mare
150gr de farina de força
125ml d’aigua tèbia (28ºC - 30ºC)
15gr de llevat fresc (5gr de llevat deshidratat)
1gr de sal
5gr d’oli
600gr de farina integral
400ml d’aigua fresca (10ºC - 12ºC)
6gr de sal
3gr de sucre integral
10gr d’oli
Preparació:
Per la preparació de la massa mare, es aconsellable fer
l’amassat a mà, procurant que l’ambient en que s’amassa es mantingui a una
temperatura constant d’uns 22ºC - 24ºC. Posar tots els ingredients en un bol
fons excepte l’aigua i el llevat. Afegir l’aigua poc a poc i gradualment mentre
amassem els ingredients fins aconseguir una massa lligada, elàstica i uniforme.
Quan s’hagi aconseguit la textura desitjada, posar el llevat dissolt amb una
mica d’aigua al centre de la massa. Seguir amassant fins que el llevat estigui
totalment incorporat i fins que la massa quedi llisa de nou. Tapar la massa amb
paper film transparent. Deixar llevar fins doblar el volum de la massa
resultant, aproximadament 1 hora.
Mentre la massa mare està en procés de llevar, preparar
la massa del pà. S’incorporen tots els ingredients en un bol fons i s’amassa
fins obtenir una massa lligada, elàstica i uniforme. Aquest procés es pot
realitzar tant a mà com a màquina, sense que es vegi afectat el resultat
final. Tapar la massa amb un drap de cotó humit i deixar reposar.
Un cop passat el suficient temps com per que la
massa mare hagi llevat i la massa del pà hagi reposat degudament, incorporem la
primera a la segona. Amassem durant aproximadament 10min - 15min. Tapar amb un
drap de cotó humit i deixar fermentar fins que dobli el volum de nou,
aproximadament 1 hora.
Quan la massa final tingui el volum adequat,
tornar a amassar uns 10min - 15 min, per tal de treure el gas acumulat durant
el procés de fermentació. Tot seguit, afegir la massa uniforme al bol de
“Pyrex”, tapar amb la seva tapa i deixar fermentar per últim cop fins doblar el
volum, aproximadament 1 hora.
Preescalfar el forn a 200ºC. Coure dins del bol de
“Pyrex” tapat 45min. Passat aquest temps, desemmotllar i coure el pa 15min més
o fins aconseguir el color exterior desitjat.
Dificultat: fàcil / Repòs: 60min / Fermentació: 120min / Cocció:
60min
Està súper xulo el bloc. Al final t'has anima't!! Vinga a compartir receptes que nosaltres les anirem fent. Un petonàs!!
ResponElimina¡Gràcies! Sempre acabem enredant-nos.
EliminaMmmmmmmm..... A posar-les en pràctica!!! Petonets!! Maite
ResponEliminaI aquí una part del berenar...
ResponElimina