dissabte, 8 de desembre del 2012

Panets de Margarina

Ingredients:

500gr de farina de força
30gr de margarina
300ml d’aigua mineral embotellada
15gr llevat fresc
10gr de llet desnatada evaporada en pols
15gr de sucre
10gr de sal


Preparació:
 
Fondre la margarina en un cassó i cuinar-la fins que adquireixi color torrat. Reservar fins que es refredi.
 
Per la preparació de la massa, es aconsellable que la temperatura ambient en que s’amassa es mantingui constant a uns 22ºC - 24ºC. Posar tots els ingredients en un bol fons excepte l’aigua i el llevat. Afegir l’aigua poc a poc i gradualment mentre amassem els ingredients fins aconseguir una massa lligada, elàstica i uniforme. Quan s’hagi aconseguit la textura desitjada, abocar la massa sobre el mabre prèviament enfarinat i posar el llevat dissolt amb una mica d’aigua al centre de la massa. Amassar de nou fins que el llevat quedi totalment incorporat i la massa quedi llisa de nou. Realitzar peces d’uns 80gr i donar-li forma esfèrica (haurien de sortir uns 10 panets). Reposar 30 minuts tapat.

Un cop passat el temps de repòs, formar els panets de manera que utilitzant la mà dreta comencem a plegar els extrems al centre, fins a vuit plecs, mentre que amb la mà esquerra ens ajudem donant-li voltes sobre si mateix. Un cop els plecs siguin subjectats al centre, voltejar la massa per tal d’aconseguir una forma arrodonida i compacta que presenti una superfície tensa.
 
Col·locar els panets amb els plecs cap avall en una safata de forn enfarinada, deixant suficientment espai entre ells, tenint en compte que han de fermentar durant 60 minuts i el seu volum es veurà incrementat generosament.
 
Escalfar el forn a 250ºC.
 
Fornejar els panets durant 15 minuts a 220ºC. Quan hagin passat els primers 5 minuts, amb un polvoritzador d’aigua, ruixar-los per tal de crear vapor al forn. Aquesta operació és repeteix també als 10 minuts. Deixar reposar 5 minuts i ja estaran apunt.
 
Per la seva optima conservació, tapar els panets amb un drap de cotó.
 
 
Dificultat: Mitjana / Repòs: 30 min / Fermentació: 60 min / Cocció: 15 min
 
 
 

20 comentaris:

  1. Hmmm! Quins esmorzars m’esperen, un magnífic acompanyant de qualsevol matí.

    Són tant tendres que no ofereixen cap esforç per la mandíbula i tracten les meves genives amb suavitat i respecte.

    Uf, quin plaer...

    ResponElimina
  2. Bé, aquí heu de dir que teniu un super robot que us amassa que dóna gust!! Si tingués la cuina més gran potser m'ho pensava... Tot i així amassar a mà té la seva filosofia...

    ResponElimina
    Respostes
    1. En la nostra defensa direm que vam començar amassant a mà fins que un dia de cop i volta el mabre de la cuina on amassàvem no ho va suportar més i va dir prou (es va trencar tot el mabre de dalt a baix). Així que ja teníem l’excusa de fer l’adquisició de la Kitchenaid i et puc dir que ha estat la compra més ven invertida que tenim a la cuina. Tot i així segons la recepta i segons quines masses les continuem fent a mà.

      Elimina
  3. Quina super producció de receptes!!
    Ja doneu l'abast a menjar-ho tot?? si necessiteu ajuda, ja sabeu!!jeje!!
    Si que semblen molt esponjosos!!
    petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que ho són i duren així tres o quatre dies. Els has de provar de fer, que m’han dit que tens la mà trencada en això de fer pans.

      Petons!

      Elimina
  4. Vicenç Viñals i Blanca6 de novembre del 2012, a les 19:17

    Diges dia i hora per anar a esmorzar.

    ResponElimina
  5. Bé serrallet, no cal tenir un super robot com diuen, la gràcia està en amassar al pa. Com diu al Gerard ja tenim esmorzar, són tendres i un vici, ja que no tens prou amb un.
    Jo els he fet una mica mes petitis perque allarguin mes, ni han tans a repartir, m'han surtit 13 panets. El temps de cocció i de repós és exactament com tu dius i ruixar els pans amb aigua fa que es faci una petita crosta i el panet queda una mica mes cruixent.Bueno fins la propera recepta. Soc una fan. Petos !!!

    ResponElimina
  6. La meva tieta és una viciada al teu bloc . Prova a fer moltes receptes teves qe penges!!!! :) Estaven molt bones!!!!!!!!!!!!!!!! Les creeps , magdalenes , panets.........I adamunt mel's he menjat amb XOCO!!!

    ResponElimina
  7. Tinc una pregunta... Com puc fer per a que cada mati aparegui un d stos junt al cafe??... Un mini entrepa com el que m'acabo d menjar, stava bonissim.. Nose si perque me la fet la mama, o tenia gana, o q... Pero vull repetiiir!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bueno… que aparegui per si sol serà complicat, però si el diumenge fas una fornada d’aquests panets, tot seguit els talles per la meitat, els emboliques amb paper “film”, per damunt paper d’alumini i directes al congelador; tots els matins en un simple gest de col•locar-los a la torradora, primer al mínim (per descongelar-los) i després al teu gust, tindràs uns panets calentets, tovets i com aquell que diu acabats de fer, que serà impossible no sortir de casa més feliç que un anís.

      Elimina
    2. ok.. bona idea! els fare diumenge, i la opcio de congelar-los em va perfectee :) .. (eske no sabia si congelerlos abans de fornejar-los o despres..) Aixi tindre el pa del mini recient fet tota la semana. Merci!!

      Elimina
  8. Ahir vaig fer panets, Acabo d'esmorzar, un panet torradet amb mantega i melmelada acompanyat d'un got de llet fresca,hmmmmm!!! he esmorzat com una reina. T'ho imagines serellet?
    Isa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mmmm... el tema de les melmelades caseres.. com ho portem??
      Cris, jejjee..

      Elimina
    2. Ens has llegit el pensament. Encara que no sabem quan, estem confeccionant la recepta d’un pastís amb farcit de melmelada de gerds o de taronja, no ens hem decidit. Com que per aquest pastis es necessitarà la melmelada feta prèviament, introduirem una entrada exclusiva que n’expliqui el procés d’elaboració.

      Hauràs d’estar atenta al bloc.

      ¡Un bes!

      Elimina
  9. Bon dia serallet, tinc una pregunta: aquesta farina de força que utilitzem per als panets, la podria substituir per farina de blat integral amb la resta dels mateixos ingredients i el panet seria el mateix? Gracies.Isa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En principi no hi ha cap problema, potser es tindria que canviar la quantitat d’aigua, les farines integrals sempre en demanen més. L’únic que has de tenir en compte és que la farina de força està elaborada amb blat de gra dur i conté un alt percentatge en gluten; per això el resultat del pà té una textura lleugera i esponjosa. En canvi, les farines integrals no són refinades i contenen el segó i el germen del blat; el resultat és un pà més gustós amb una textura menys esponjosa, voluminosa i més fibrosa.

      Així doncs hauràs d’experimentar i descobrir per quin tipus et decantes.

      Una abraçada.

      Elimina
    2. Això serà difícil perquè jo faig el que en les teves receptes dius i surten tal qual, per tant si no em dones les quantitats d'aigua segur que no em sortirà. Però per provar que no quedi Serrellet, Una abraçada a tots.
      Isa

      Elimina