dissabte, 22 de desembre del 2012

Puré de Carbassó

Ingredients:
 
4 unitats de carbassó
2 unitats de ceba
6 dents d’all
Aigua de cocció (d’aixeta)
Oli d’oliva verge
200gr de mini xampinyons
Cristalls de sal marina
Sal
Pebre negre mòlt
 
  
Preparació:
 
En una cassola antiadherent afegim un raig d’oli. Mentre s’escalfa a foc viu tallem la ceba de forma cisellada també designat en juliana (no confondre aquest tall amb el emincé o també anomenat a ploma, que consisteix en tallar la ceba per la meitat i col·locar una de les parts sobre la taula amb el nus mirant a nosaltres; el tall que hem de realitzar és amb el nus mirant a l’esquerra si sou dretans), realitzem uns talls d’entre 2 a 3 mil·límetres de gruix, afegim i salpebrem. Quan la ceba s’hagi enrossit retirar aproximadament la meitat d’aquesta i reservar. Aboquem aigua fins la meitat de la cassola i un cop arrenqui el bull incorporar els alls. Passats cinc minuts agregar el carbassó prèviament tallat a daus gruixuts.
 
Mentrestant en una paella, afegir un raig d’oli picant i saltejar els xampinyons que haurem rentat conscienciosament abans. Un parell de minuts i reservar.
 
Hauran passats 10 minuts amb els carbassons a ebullició. Colar l’aigua de la cocció ja que el carbassó n’absorbeix molta, tot depenent si el volem més clar o més espès. Turbinar el conjunt dels ingredients excepte el alls que els posarem sencers. Corregir de sal i pebre.
 
Omplir els bols amb la quantitat de puré desitjada. Escampar els xampinyons i la ceba pel damunt amb un toc personal i afegir els alls. Vessar un raig d’oli, empolvorar amb pebre negre recent mòlt i afegir quatre cristalls de sal.
 
 
Dificultat: Fàcil / Preparació: 30 min / Cocció: 20 min
 
 

10 comentaris:

  1. Sà i bo; com entrant, acompanyament, plat únic... o imaginat aquest mateix puré però anomenat crema, presentat en un got de “chupito” uns cristalls de sal negre, un bon raig d’oli d’oliva per damunt i cruixent de pernil ibèric coronant-lo. Si no t’ho fas a casa, el problema és que un menú que comença així, el preu rondarà sobre els 50€ per cap. (Beguda no inclosa, però cafès a càrrec de la casa)

    ResponElimina
  2. La veritat és que fa venir salivera...Un plat per a una nit freda, que reviscola i fa anar al llit ben calent! Totes les temporades tenen els seus plats, però els de tardor són dels millors i els que més espero...

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que una de les poques coses bones que porta el fred, són aquests plats calents com el puré, sopes, estofats… que en època de calor ni ens recordem d’ells. Ja estem impacients per degustar les primeres carxofes al forn.

      Elimina
  3. Nosaltres al clàssic puré de carbassó hi posem patata, però sense ha de quedar més lleugeret i tot. Encara me ne'n recordo del que em vas dir del puré: 3, 2, 1 (carbassó, patata, ceba). Un petonàs!! espero que tan cuinar us haureu engreixat oi?? Un petonàs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, nosaltres també n’hi posàvem de patata, però amb la quantitat de receptes que anem fent i devorant últimament, em cregut convenient eliminar al màxim els “HC” i el resultat inclús ens agrada més. Potser arribes a apreciar més la ceba i el propi carbassó; però amb la patata la textura queda diferent, més lligada.

      Ara mateix t’estem escrivint i cruspint-nos la pròxima recepta que em de penjar.

      ¡Una abraçada!

      Elimina
  4. El mateix comentari de la patata t'anava a fer!!jeje!!
    Nosaltres en fem molt de puré de carbassó a l'hivern i ens agrada molt! Haurem de provar de fer-lo com vosaltres i ja et dire!
    Bnes vacances!!
    ptns!!

    ResponElimina
  5. El pure de carbasso tambe el fem bastant sovint a casa, aquesta vegada hem introduit els xampis i la veritat que combinen molt be!! bona idea. Nosaltres hem fet servir porros en lloc de ceba, ens agrada mes.
    Fins la proxima, Cris ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. El porro en el lloc de la ceba encaixa com un eix de diàmetre 100mm amb tolerància k6, que ha de muntar en el seu allotjament un rodament cilíndric de rodets 22320 E1.

      No tinc res més a dir...

      Elimina
    2. O en el nostre idioma encaixa com anell al dit.

      Gràcies pel comentari. Un petó.

      Elimina