dissabte, 5 de gener del 2013

Coc Esponja

Ingredients:
 
3 unitats d’ou
300gr de farina de blat blanca
150gr de sucre
100ml de llet fresca sencera
150ml d’oli de girasol
15gr de llevat químic
Una cullerada petita i rasa de bicarbonat
Un pessic de sal
 
Opcional:
 
50gr de xocolata 70% cacau
 
 
Preparació:
 
Separem els rovells de les clares d’ou i les muntem a punt de neu. Un cop tenim les clares ben muntades adjuntem la resta d’ingredients (en aquest cas no cal seguir cap procés especial alhora d’incorporar els ingredients a les clares, simplement afegir i batre). Quan la mescla presenti una forma homogènia, abocar aquesta en un motlle per fornejar.
Engegar el forn amb ventilador, la potència dalt i baix i col·locar a 200ºC. Mentrestant tallar les porcions de xocolata i repartir per damunt la massa al gust.
 
Baixar la temperatura del forn a 180ºC, apagar el ventilador i la resistència de dalt, ja que en  aquest primer fornejat només treballarem amb la potència de baix. Introduir el motlle a la meitat de l’habitacle del forn, fornejar 15 minuts; passat aquests temps col·locar la potència del forn dalt i baix, enfornar 20 minuts. Quan el temps s’hagi extingit, apagar el forn i deixar reposar sense obrir-lo 10 minuts més. Després dels 45 minuts que ha durat la cocció del coc, reposar-lo uns 5 minuts i ja és podrà consumir; no obstant, es conserva perfectament sense necessitat de refrigeració uns tres o quatre dies només tapat amb un drap de cotó.
 
 
Dificultat: Fàcil / Preparació: 15 min / Cocció: 45 min / Repòs: 5 min
 
 

6 comentaris:

  1. El primer coc en que la llet no serà un acompanyant obligat per poder-ho empassar, sinó que serà un acompanyant purament per delit.

    << ¡Avia aquest diumenge el porto jo el coc! >>

    ResponElimina
  2. Sou uns cracs!!!!, es tot un detall, portar-lo a l'àvia.Jo crec que estara molt contenta.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vicenç Viñals i Blanca12 de novembre del 2012, a les 19:08

      Te que esta molt bó.El domenge el probare.

      Elimina
    2. Doncs fins diumenge!

      Ja saps que aquest estil de postres va acompanyat prèviament d'una sessió doble de gimnàs; encara que sigui diumenge...

      Elimina
  3. Sta mol mol mol mol mol mol mol mol mol .......................
    BO!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs motltes, moltes, moltes, moltes, moltes, moltes, moltíssimes gràcies.

      Elimina