4 unitats de carbassó
2 unitats de ceba
6 dents d’all
Aigua de cocció (d’aixeta)
Oli d’oliva verge
200gr de mini xampinyons
Cristalls de sal marina
Sal
Pebre negre mòlt
Preparació:
Mentrestant en una paella, afegir un raig d’oli picant i
saltejar els xampinyons que haurem rentat conscienciosament abans. Un parell de
minuts i reservar.
Hauran passats 10 minuts amb els carbassons a ebullició.
Colar l’aigua de la cocció ja que el carbassó n’absorbeix molta, tot depenent si
el volem més clar o més espès. Turbinar el conjunt dels ingredients excepte el
alls que els posarem sencers. Corregir de sal i pebre.
Omplir els bols amb la quantitat de puré desitjada.
Escampar els xampinyons i la ceba pel damunt amb un toc personal i afegir els
alls. Vessar un raig d’oli, empolvorar amb pebre negre recent mòlt i afegir
quatre cristalls de sal.
Dificultat: Fàcil / Preparació: 30 min / Cocció: 20 min
Sà i bo; com entrant, acompanyament, plat únic... o imaginat aquest mateix puré però anomenat crema, presentat en un got de “chupito” uns cristalls de sal negre, un bon raig d’oli d’oliva per damunt i cruixent de pernil ibèric coronant-lo. Si no t’ho fas a casa, el problema és que un menú que comença així, el preu rondarà sobre els 50€ per cap. (Beguda no inclosa, però cafès a càrrec de la casa)
ResponEliminaLa veritat és que fa venir salivera...Un plat per a una nit freda, que reviscola i fa anar al llit ben calent! Totes les temporades tenen els seus plats, però els de tardor són dels millors i els que més espero...
ResponEliminaLa veritat és que una de les poques coses bones que porta el fred, són aquests plats calents com el puré, sopes, estofats… que en època de calor ni ens recordem d’ells. Ja estem impacients per degustar les primeres carxofes al forn.
EliminaNosaltres al clàssic puré de carbassó hi posem patata, però sense ha de quedar més lleugeret i tot. Encara me ne'n recordo del que em vas dir del puré: 3, 2, 1 (carbassó, patata, ceba). Un petonàs!! espero que tan cuinar us haureu engreixat oi?? Un petonàs.
ResponEliminaSi, nosaltres també n’hi posàvem de patata, però amb la quantitat de receptes que anem fent i devorant últimament, em cregut convenient eliminar al màxim els “HC” i el resultat inclús ens agrada més. Potser arribes a apreciar més la ceba i el propi carbassó; però amb la patata la textura queda diferent, més lligada.
EliminaAra mateix t’estem escrivint i cruspint-nos la pròxima recepta que em de penjar.
¡Una abraçada!
El mateix comentari de la patata t'anava a fer!!jeje!!
ResponEliminaNosaltres en fem molt de puré de carbassó a l'hivern i ens agrada molt! Haurem de provar de fer-lo com vosaltres i ja et dire!
Bnes vacances!!
ptns!!
Gràcies, seran ben aprofitades.
EliminaEl pure de carbasso tambe el fem bastant sovint a casa, aquesta vegada hem introduit els xampis i la veritat que combinen molt be!! bona idea. Nosaltres hem fet servir porros en lloc de ceba, ens agrada mes.
ResponEliminaFins la proxima, Cris ;)
El porro en el lloc de la ceba encaixa com un eix de diàmetre 100mm amb tolerància k6, que ha de muntar en el seu allotjament un rodament cilíndric de rodets 22320 E1.
EliminaNo tinc res més a dir...
O en el nostre idioma encaixa com anell al dit.
EliminaGràcies pel comentari. Un petó.