500gr de col xina
250gr de mongeta tendre
350gr de pastanaga
400gr de ceba tendre
1 unitat de bitxo
15gr d’arrel de gingebre fresc ratllat
50ml de soja
50ml de sake
20 oblees d’arròs
Preparació:
A continuació, vessem un raig d’oli en una paella
suficientment gran on puguem saltejar totes les verdures. Tallar i retirar les
llavors del bitxo i integrar-lo quan l’oli estigui calent; immediatament afegir
de cop les verdures. Sacsejar la paella pel mànec per tal de que les verdures
es vagin tombant (aquest procés de saltejar les verdures, simplement ha de ser
un cop ràpid de cocció a foc alt, ja que no ens interessa que les verdures es
cuinin massa; haurien adquirir color i
prou). Tot seguit afegir-hi la barreja de sake i soja preparada i portar
ebullició per tal de que redueixi; quan això succeeixi, reservar fins al total
refredament.
Servir al
plat junt a un recipient que contingui salsa de soja i consumir d’immediat.
Dificultat: Fàcil / Preparció: 120 min / Cocció: 15 min
_____________________________________________ _ _ _ _ _
*Nota Amb Serrell: Aquests rotllets es poden deixar preparats i
congelar-los un cop enrotllats. A l’hora de voler consumir-los, deixar
descongelar al frigorífic cinc hores com a mínim i un cop passat aquest temps
una hora més a temperatura ambient. Finalitzat el temps esmentat de
descongelació, coure al vapor com si fossin acabats de fer (ningú ho notarà, comprovat).
Poder-los gaudir oblidant que els vas preparar tu.
Poder-los gaudir oblidant que els vas preparar tu.
Sense ànim d’ofendre a ningú que no s'ho mereixi... Qui no ha demanat algun cop, en un restaurant Xinés si més no sospitós, rotllets i un cop a taula ha discutit amb l’acompanyant de l’àpat el misteriós contingut d’aquests?
ResponEliminaBé, aquets rotllets són 100% de verdures, fins i tot són verdures fresques; això us ho puc assegurar. Aquest petit comentari afirmant que les verdures són (dintre dels nostres recursos) les millors possibles, fan que un cuiner domèstic senti l’orgull de poder-les cuinar i convidar a qualsevol comensal. Una pràctica poc habitual en els ja esmentats “restaurants Xinesos sospitosos”.
- Algú ha perdut la passió de ser restaurador seguint les bases de la seva tradició i cultura? Doncs si las perdut, no ens enganyis! -
Fan súper bona pinta i a més és una excusa per comprar col xinesa que jo no m'he atrevit mai. Per cert, on heu comprat les oblees d'arròs. Les heu trobat al súper o heu anat a algun lloc especial? Jo al súper de casa no n'hi han...
ResponEliminaBé, com sempre, els comentaris casi que superen la recepta ;)
Gràcies. Doncs la col Xina, que vols que et digui… La nostra col, la tradicional, és més gustosa. Però com eren rotllets amb estil Asiàtic, si li traiem la col Xina i la substituïm per col comuna, haguéssim tingut de canviar el títol; també així hem trobat l’oportunitat de provar-la, que en teníem ganes.
EliminaRespecte a les oblees d’arròs, nosaltres les trobem al Corte Inglés i al Carrefour (Pryca si ets de Tarragona i tens entre 25 i 35 anys), aquestes són de la marca Blue Dragon.
Una abraçada!
Gràcies!... Per la part que em toca.
EliminaQuina bona pinta tenen aquests rotlles de primavera! No sabia que fossin 100% de verdures, jo sempre els havia menjat amb algun ingredient extra (sospitós? ara crec que potser sí, hahahahahah). En fi, el que no mata, engreixa XD
ResponEliminaM'animaré a fer-los ^^ Ara que ja sé on trobar les oblees d'arròs :) Mai m'he atrevit a fer cuina asiàtica per por a no trobar-ne els ingredients ^^"
Molts petons :)
Al principi ens passava com tu, no trobàvem ingredients i quan els trobàvem no sabíem que fer amb ells. Però tot va sorgir, primer fent saltejats de verdures canviant la sal per la soja, el vi blanc pel sake, una mica de sèsam, vinagre d’arròs... Una cosa et porta a l’altre i poc a poc et vas atrevint cada cop més. Amb un parell de llibres i un wok t’animes tota sola.
EliminaDe fet aquests rotllets que presentem, són simplement de verdures i cuits al vapor. Si és veritat que els anomenats “rotllets de primavera” porten algun tipus de carn, normalment pollastre o vedella (almenys hauria de ser així) i la massa de l’embolcall sol ser de wonton que posteriorment enrotllats es fregeixen. La nostra és una versió més sana...
Gràcies pel comentari, salutacions!
doncs jo tinc oblies d'aquestes d'arròs i mai sé que fer-ne, m'has donat una idea, Marta
ResponEliminaAmb qualsevol farcit i cuites al vapor queden d’allò més bones. Segur que et convenç i passes una bona estona entretinguda enrrotllant.
EliminaSalutacions!
A mi sempre m'agrada menjar verdures, les gaudeixo, és molt sa i el cos ho agraeix. Aquest tipus de cocció al vapor, és com si mengessis verdures crues. Mas vitamines per al cos. Em fa la sensació. No sé si m'explico. .
ResponEliminaPodria substituir la ceba pels porros i afegir alguna verdura més com la carabassa o carbassó, o porten masa aigua? Gracies.
Petos. Isa
Gràcies pel comentari. Doncs aquests rotllets és poden farcir amb diversos ingredients des de les verdures (carbassó, albergínia, carbassa, espàrrecs...) fins al marisc passant pels bolets, carns, peixos, fruites... Quasi bé fins on arribi la imaginació.
EliminaDe fet la cuina al vapor, en general, és molt sana; però si que les verdures fetes amb aquesta cocció, apart de no perdre gaires propietats nutricionals, obtenen un toc cruixent i frecs que és extraordinari, conservant tot el seu sabor. Encara que en la recepta presentada les verdures siguin primer escaldades i posteriorment saltejades, sempre intentem no coure-les en excés per tal de mantenir la frescor.
Així que ja saps, pots elaborar uns rotllets amb verdures cuites al vapor, ratllar un xic de gingebre per mesclar-lo amb soja, la qual servirà per pintar les verdures un cop cuites (per donar-li el toc Asiàtic), enrotllar les oblees d’arròs amb el farcit de verdures, cuinar el rotllet al vapor i el resultat serà uns rotllets exageradament bons i tremendament saludables.
Un petó!