250gr de farina de blat blanca
50gr de margarina
50gr de sucre
75ml d’aigua
10gr de llet evaporada en pols
Un pessic de sal
Per l'acabat:
Sucre glaç (opcional)
Preparació:
Col·locar la farina, el sucre i un pessic de sal en un bol.
Incorporar a daus la margarina i mesclar amb l’ajuda d’una forquilla fins
aconseguir fusionar la margarina amb la farina, encara que presenti una textura
seca i amb grumolls. Barrejar l’aigua amb la llet evaporada, i afegir poc a poc
al bol fins aconseguir una massa lligada. Acabar de treballar la massa damunt
del marbre prèviament enfarinat i formar una bola.
Embolicar la massa amb paper “film” transparent i deixar
reposar com a mínim una hora al frigorífic (la massa degudament tapada podria conservar-se
al frigorífic fins a dotze hores).
Estirar la massa amb el corró damunt del marbre i aplanar
fins obtenir un gruix de cinc mil·límetres. Donar la forma desitjada amb el talla
pastes escollit per realitzar les galetes i col·locar-les una a una en una
safata de forn que haurem cobert amb paper vegetal. Amb els trossos sobrants de
massa, adjuntar-los i amassar de nou per realitzar més galetes. Repetir el
procediment fins exhaurir la massa.
Enfornar les galetes 15 minuts a 180ºC. Deixar-les
refredar fins a temperatura ambient, guardar-les en un pot hermètic o bé
degustar-les d’immediat.
Dificultat: fàcil / Preparació: 90 min / Repòs: 60 min / Cocció: 15 min
Cruixents i saboroses. Amb un bon cafè Aràbic o una bona tassa de te verd Japonès “bancha” i les últimes hores del diumenge passen de la nostàlgia del rècord del fi de setmana, a un moment de retrobada amb tu mateix.
ResponEliminaEm fet les galetes . No ni a cap d'iguala unes son gordes i les altres són primes se les nem a menjar per berenar amb xocolata
ResponEliminaJordina i Mei
Quin perill!
EliminaLes a fet la tieta i stan buniiisimes XD ;)
ResponEliminaQuins berenars... Apa, com t’ho passes!
Elimina