250gr de farina de força
250gr de farina de blat integral
5gr de sal
300ml d’aigua mineral embotellada
15 llevat fresc
250gr de Poolish
Poolish (250gr):
100gr de farina de força
125gr de iogurt natural
50ml d’aigua mineral embotellada
10gr de llevat fresc
Preparació:
Per la preparació del Poolish,
abocarem l’aigua i el llevat en un recipient, ho treballarem fins que el llevat
es dissolgui. Incorporem el iogurt, mesclem i afegim la farina fins obtenir una
textura llisa, sense grumolls i homogènia. Deixar fermentar en un bol tapat amb
un drap humit fins a tres hores o també es pot deixar al frigorífic un màxim de
vint-i-quatre.
Escalfar el forn a 250ºC. En el
seu interior addicionar un recipient amb aigua per tal de que es generi vapor.
Fornejar els pans durant 15 minuts. Un
cop el color dels pans sigui del tot apetitós, deixar reposar 5 minuts a
temperatura ambient i ja estaran apunt.
Per la seva òptima conservació, tapar
els “Cims” amb un drap de cotó.
Dificultat: Fàcil / Fermentació: 180 min / Repòs: 60 min / Cocció: 15 min
No negaré que aquests cims de poolish haurien obtingut millor presencia si haguéssim dedicat el temps merescut al seu amassat i haguéssim practicat en ells l’art de realitzar els entretinguts plecs. Però si el temps és just i no pots deixar de pensar en uns bons panets de poolish, aquesta solució, sense dubte, és la millor de totes. Fàcil, ràpid i el poolish... Hmm! el poolish!
ResponEliminaHan triunfat Gerard!
ResponElimina