500gr de vedella (jarret)
500gr de pollastre (pit)
500gr de mongetes vermelles (de pot)
2 unitats de ceba
5 unitats de tomàquet
1 unitat de bitxo (chili)
Vinagre de Jerez
Pebre negre mòlt
Pols de Chili Powder
Oli d’oliva
Sal
Aigua de cocció
Salpebrar el pit de pollastre i el
jarret, pinzellar amb oli d’oliva i enrossir en una paella a foc màxim (9 de 9
graus de potència). Un cop la carn s’hagi segellat, abocar aigua i la pols de “Chilli
Powder” al gust; tapar la paella i deixar coure a foc mig (5 de 9 graus de
potència) quatre hores. Un cop passat el temps de cocció esmicolar les carns i
reservar.
Retirar les llavors del “Chilli” i
picar; reservar.
En una olla antiadherent, afegir-hi
la ceba prèviament picada junt amb un raig d’oli; la saltejarem a foc alt un
parell de minuts i incorporarem el tomàquet i el “Chilli”. Ho cuinem tot junt
uns cinc minuts (seguim amb el foc a 9 de 9) i ruixem el vinagre. Baixem la
potència de la cuina a moderada (4 de 9 graus de potència), empolvorar sal i
pebre recent mòlt i agregar les mongetes vermelles amb les carns esmicolades.
Tapar i cuinar dues hores més.
Passat el temps de cuinat, tastar de
sal i picant. Si no és del picant desitjat, empolvorar “Chilli Powder” en pols.
Dificultat: Mitjana / Preparació: 120 min / Cocció: 360 min
Per acompanyar aquest plat, ho farem amb arròs integral, uns quants pebrots dolços saltejats amb oli d’oliva i com no, uns quants “Nachos” fornejats.
Original de Mèxic i plat oficial de Texas. Aquest típic de la gastronomia Tex-Mex és una combinació explosiva, tant sigui en el seu intens sabor, com per el seu contingut nutricional. Sense dubte un plat completíssim si podem resistir-nos tant sols a una ració conscient; tenint en compte que un excés d’aquest menjar pot convertir-se en una enclusa dins teu, que avortarà d’immediat qualsevol pla previst amb antelació, deixant-te com un objecte inanimat part del teu sofà.
ResponEliminaAdvertència: Heu de resistir la temptació de menjar-vos el jarret mentre l’aneu esmicolant.
Molt bona proposta! M'ha agradat mot.
ResponEliminaBon cap de setmana
Gràcies per comentar, igualment!
Elimina