dissabte, 23 de març del 2013

Chilli con Carne i mongetes vermelles

Ingredients:

500gr de vedella (jarret)
500gr de pollastre (pit)
500gr de mongetes vermelles (de pot)
2 unitats de ceba
5 unitats de tomàquet
1 unitat de bitxo (chili)
Vinagre de Jerez
Pebre negre mòlt
Pols de Chili Powder
Oli d’oliva
Sal
Aigua de cocció


Preparació:

Salpebrar el pit de pollastre i el jarret, pinzellar amb oli d’oliva i enrossir en una paella a foc màxim (9 de 9 graus de potència). Un cop la carn s’hagi segellat, abocar aigua i la pols de “Chilli Powder” al gust; tapar la paella i deixar coure a foc mig (5 de 9 graus de potència) quatre hores. Un cop passat el temps de cocció esmicolar les carns i reservar.
 
En una cassola la qual haurem portat aigua a ebullició, escaldar els tomàquets per tal de poder retirar la pell fàcilment. L'operació tarda un parell de minuts. Un cop el tomàquet sigui polit el picarem, però a trossos no gaire menuts; reservar.
 
Retirar les llavors del “Chilli” i picar; reservar.
 
En una olla antiadherent, afegir-hi la ceba prèviament picada junt amb un raig d’oli; la saltejarem a foc alt un parell de minuts i incorporarem el tomàquet i el “Chilli”. Ho cuinem tot junt uns cinc minuts (seguim amb el foc a 9 de 9) i ruixem el vinagre. Baixem la potència de la cuina a moderada (4 de 9 graus de potència), empolvorar sal i pebre recent mòlt i agregar les mongetes vermelles amb les carns esmicolades. Tapar i cuinar dues hores més.
 
Passat el temps de cuinat, tastar de sal i picant. Si no és del picant desitjat, empolvorar “Chilli Powder” en pols.


Dificultat: Mitjana / Preparació: 120 min / Cocció: 360 min

 
__________________________________________ _ _ _ _ _

*Nota Amb Serrell: El fet d’utilitzar mongetes de pot, no és un motiu de peresa, sinó després de varies vegades de portar a terme aquesta recepta amb mongetes seques de qualitat més aviat “òptima”, vam descobrir que el picant del plat eliminava per complet el gust de la resta d’ingredients fent d’aquests, un apressi més destacat en la textura final en boca que en el contingut dels sabors per separat. Així que, com ja és una recepta abundant en temps de cocció, ens decidim per mongetes de pot i el resultat és considerat igualment excel·lent.

Per acompanyar aquest plat, ho farem amb arròs integral, uns quants pebrots dolços saltejats amb oli d’oliva i com no, uns quants “Nachos” fornejats.

3 comentaris:

  1. Original de Mèxic i plat oficial de Texas. Aquest típic de la gastronomia Tex-Mex és una combinació explosiva, tant sigui en el seu intens sabor, com per el seu contingut nutricional. Sense dubte un plat completíssim si podem resistir-nos tant sols a una ració conscient; tenint en compte que un excés d’aquest menjar pot convertir-se en una enclusa dins teu, que avortarà d’immediat qualsevol pla previst amb antelació, deixant-te com un objecte inanimat part del teu sofà.

    Advertència: Heu de resistir la temptació de menjar-vos el jarret mentre l’aneu esmicolant.

    ResponElimina
  2. Molt bona proposta! M'ha agradat mot.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina