250gr de farina de civada
250gr farina integral (d'espelta, opcional)
250gr de farina de força
475ml d’aigua mineral embotellada
40gr de llet desnatada evaporada en pols
9gr de llevat sec actiu
15gr de mel (de bruc, opcional)
Un polsim de sal
Un raig d’oli d’oliva
Preparació:
En un bol aboquem la farina de civada i seguidament addicionem
l’aigua on ja haurem diluït prèviament la llet en pols. Deixar reposar sense
remoure durant dues hores.
Quan la farina de civada s’hagi hidratat degudament, l’afegim
poc a poc i gradualment al bol gran on tenim les dues farines, mentre es van
amassant tots els ingredients fins aconseguir una massa lligada, suau i
elàstica. Quan haguem aconseguit la textura desitjada, tapar la massa amb un
drap de cotó humit i deixar llevar fins doblar el seu volum, aproximadament una
hora.
Un cop passat el suficient temps, abocar la massa damunt
el marbre enfarinat i amassar lleugerament per treure l’aire acumulat. Dividir
la massa en dues porcions idèntiques (a nosaltres ens han sortit amb un pes de
635gr cadascuna).
Esclafar el forn a 220ºC. Coure els pans durant 10 minuts
i a continuació baixar la temperatura del forn a 180ºC per continuar
fornejant-los durant 40 minuts més. Polvoritzar de tant en tant aigua per tal
de crear vapor i aconseguir un color daurat als pans.
Deixar refredar els pans sobre una reixa i conservar el
pà tapat amb un drap de cotó.
Dificultat: Mitjana / Repòs:
60 min / Fermentació: 60 min / Cocció: 50 min
El toc intens de la mel de bruc, sense dubte ens va sorprendre gratament; no ens esperàvem que amb poca quantitat obtindríem aquest gran resultat. Pensa que ens el vam menjar sense cap acompanyament.
ResponEliminaPD: no vaig comentar l’anterior entrada perquè em semblava una mica absurd escriure en un comentari “sense comentaris”.
Ah, vale. Ja estava preocupada.
EliminaEm refereixo a “Pastis de xocolata amb mousse de Marrón Glace”
Eliminahttp://serrelldecuina.blogspot.com.es/2012/12/pastis-de-xocolata-amb-mousse-de-marron.html
Jeje!! GErard, ja ens deixes a tots més trànquils després d'aquest aclariment!jeje!!
ResponEliminaUs queden uns pans molt macus, amb crosta i ben ulladets, com a mi m'agraden!
ptns!!
Gràcies!
Elimina