dissabte, 26 d’octubre del 2013

Escalivada

Ingredients:
 
3 unitats de pebrot vermell
1 unitat d’albergínia
4 unitats de tomàquets en branca
2 unitats de ceba
Una cabeça d’alls
Oli d’oliva verge del raig
Sal
Pebre negre mòlt
 
 
Preparació:
 
Escalfar el forn a 210ºC.
 
Pelar les cebes i tallar-les per la meitat. Als tomàquets fer-los un tall en forma de creu per la part inferior. Un cop tinguem netes i preparades totes les verdures, posar-les senceres en una safata apte per a forn.
 
Introduir la safata al forn i enfornar durant una hora a 180ºC. Donar mitja volta a cada verdura als 30 minuts.
 
Un cop estiguin cuites les verdures, i encara calentes començar per aquest ordre a extreure la pell externa dels pebrots, tomàquets, albergínia i alls.
 
Realitzar tires llargues al pebrot i l’albergínia, deixar sencers el tomàquets, els alls i les cebes. Deixar-les macerar en un bol fons amb un bon raig d’oli d’oliva.
 
Passades unes hores, col·loqueu cada verdura estratègicament en un plat de presentació i salpebrar al gust. L’escalivada ja esta llesta per presentar-la a la taula i ser degustada. Ben acompanyada d’una bona llesca de pa de pagès català o bé d’uns pans com aquest.
 
 
Dificultat: Fàcil / Preparació: 30 min / Maceració/Atemperar: 120 min / Cocció: 60 min
 


 
_____________________________________ _ _ _ _ _
 
*Nota Amb Serrell: Aprofitant l’assistència al curs de pa impartit pel Mestre Forner Jordi Andreu Rodríguez (Forn Jordi Andreu) el mateix dia que vàrem preparar aquesta escalivada i amb la massa preparada del curs, es realitzar una coca d’escalivada amb formatge de brie.
 
Per altra banda aquesta escalivada va ser també acompanyada d’unes anxoves pescades pel pare i elaborades per la mare, que sincerament eren dignes del millor àpat imaginable.
 

5 comentaris:

  1. Un típic de la nostra terra amb múltiples opcions a taula. Versàtil, saludable, exquisit i ben senzill de realitzar.

    Qualsevol de les opcions que triïs de segur no et decebran.

    ResponElimina
  2. Que t'he de dir d'aquesta coca excel·lent i saludable com tu dius i amb la selecció de pans extraordinària, a quin millor. Per a tots els gustos. També una bona llesca de pa de pagès torrat, escalivada i un bon tall de llonganisa, no deix de ser un bon apat. Isa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si, per la pròxima no hi faltarà la llonganissa, això segur.

      Crec que no trigaré gaire a tornar a fer aquesta escalivada.

      Una abraçada!

      Elimina
  3. Mmmm... Que bonaaa!! M'heu fet agafar moltes ganes de menjar escalivada. Poses totes les verdures mes o menys al mateix temps, no??? Crec que hem barallare amb la pell de l'alberginia, jejjee..
    Cris.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Has de posar totes les verdures alhora. I no pateixis que no hi haurà cap problema a l’hora de desprendre la pell de l’albergínia.

      Cada cop que entro al bloc i veig aquesta recepta penso en anar a comprar les verdures i posar-m’hi a escalivar.

      Petons.

      Elimina