dissabte, 12 d’octubre del 2013

Pa d'Hamburguesa amb farina d'Espelta

Ingredients:
 
500gr de farina d’espelta integral
300ml d’aigua mineral embotellada
80gr de margarina
25gr de llet en pols
10gr llevat fresc
30gr de sucre
10gr de sal
 
Per l'acabat:
 
Llavors de sèsam
 
 
Preparació:
 
Per la preparació de la massa, es aconsellable que la temperatura ambient en que s’amassa es mantingui constant a uns 22ºC - 24ºC. Desfer la margarina en un cassó a foc suau fins arribar al canvi d’estat. Abocar farina d’espelta, sucre, sal i llet en pols en un bol fons, excepte l’aigua i el llevat. A continuació agregar al bol la margarina i afegir l’aigua poc a poc i gradualment mentre amassem els ingredients fins aconseguir una massa lligada, elàstica i uniforme. Quan s’hagi aconseguit la textura desitjada, abocar la massa sobre el mabre prèviament enfarinat i posar el llevat dissolt amb una mica d’aigua al centre de la massa. Amassar de nou fins que el llevat quedi totalment incorporat i la massa quedi fina i llisa de nou.
 
Reservar la massa dintre el bol degudament tapat amb un drap de cotó humit i deixar reposar trenta minuts.
 
Passat el temps esmentat, dividir la massa en quatre porcions de 200 grams cadascuna i donar forma esfèrica procurant que quedin ben apretades. Col·locar les boles de massa en una safata enfarinada deixant el suficient espai entre elles per a que puguin doble el seu volum. Tot seguit aplanar cada una de les porcions lleugerament amb l’ajuda d’un corró fins que obtinguin un gruix de quinze mil·límetres. Deixar fermentar les porcions de massa en un lloc lliure de corrents aproximadament una hora.
 
Un cop passat el temps de fermentació, escalfar prèviament el forn a 200ºC. Polvoritzar aigua per sobre de cada panet i repartir les llavors de sèsam uniformement.
 
Fornejar els panets a 180ºC, uns 25 minuts aproximadament. Quan hagin obtingut un color daurat, retirar-los i deixar-los refredar a sobre una reixa, abans d’obrir-los i consumir.


Dificultat: fàcil / Repòs: 30 min / Fermentació: 60 min / Cocció: 25 min
 

3 comentaris:

  1. Un entrepà amb un seriós problema, què posar-hi entre pa?

    ResponElimina
  2. Ja tinc els ingredients per fer el pa d'hambur,feia dies que no preparava res, serà qüestió de posar-se a treballar. Les dues últimes receptes de pans crec que agradaran a grans i petits. Fin de semana macdonals en casa,ja us dire el resultat.
    Petons. Isa.

    ResponElimina