Ingredients:
500gr
de farina d’espelta integral
300ml
d’aigua mineral embotellada
80gr
de margarina
25gr
de llet en pols
10gr
llevat fresc
30gr
de sucre
10gr
de sal
Per l'acabat:
Llavors
de sèsam
Preparació:
Per
la preparació de la massa, es aconsellable que la temperatura ambient en que
s’amassa es mantingui constant a uns 22ºC - 24ºC. Desfer la margarina en un cassó
a foc suau fins arribar al canvi d’estat. Abocar farina d’espelta, sucre, sal i
llet en pols en un bol fons, excepte l’aigua i el llevat. A continuació agregar
al bol la margarina i afegir l’aigua poc a poc i gradualment mentre amassem els
ingredients fins aconseguir una massa lligada, elàstica i uniforme. Quan s’hagi
aconseguit la textura desitjada, abocar la massa sobre el mabre prèviament
enfarinat i posar el llevat dissolt amb una mica d’aigua al centre de la massa.
Amassar de nou fins que el llevat quedi totalment incorporat i la massa quedi fina
i llisa de nou.
Reservar
la massa dintre el bol degudament tapat amb un drap de cotó humit i deixar
reposar trenta minuts.
Passat
el temps esmentat, dividir la massa en quatre porcions de 200 grams cadascuna i
donar forma esfèrica procurant que quedin ben apretades. Col·locar les boles de
massa en una safata enfarinada deixant el suficient espai entre elles per a que
puguin doble el seu volum. Tot seguit aplanar cada una de les porcions
lleugerament amb l’ajuda d’un corró fins que obtinguin un gruix de quinze mil·límetres.
Deixar fermentar les porcions de massa en un lloc lliure de corrents
aproximadament una hora.
Un
cop passat el temps de fermentació, escalfar prèviament el forn a 200ºC. Polvoritzar
aigua per sobre de cada panet i repartir les llavors de sèsam uniformement.
Fornejar
els panets a 180ºC, uns 25 minuts aproximadament. Quan hagin obtingut un color
daurat, retirar-los i deixar-los refredar a sobre una reixa, abans d’obrir-los
i consumir.
Dificultat: fàcil / Repòs: 30 min / Fermentació:
60 min / Cocció: 25 min
Un entrepà amb un seriós problema, què posar-hi entre pa?
ResponEliminaJa tinc els ingredients per fer el pa d'hambur,feia dies que no preparava res, serà qüestió de posar-se a treballar. Les dues últimes receptes de pans crec que agradaran a grans i petits. Fin de semana macdonals en casa,ja us dire el resultat.
ResponEliminaPetons. Isa.
McDonald's però de qualitat. Petons!
Elimina