dissabte, 21 de setembre del 2013

Hamburger de filet amb pebrot, ceba i crema de cacauet

Ingredients:
 
2 unitats de filet de vedella
4 unitats de pebrot verd italià
4 cebes tendres
Crema de cacauet
4 unitats de panets d’hamburguesa d’espelta integral
Pebre negre mòlt
Oli d’oliva verge
Sal
 
 
Preparació:
 
Amb antelació retirarem la vedella del frigorífic per tal de que a l’hora de cuinar-la estigui a temperatura ambient. Salpebrar els filets per ambdues parts, tacar amb oli d’oliva i deixar macerar.
 
Tallar les cebes i els pebrots, saltejar-los en una paella antiadherent a foc alt (potència 9 de 9) fins aconseguir un lleuger color torrat però sense perdre la textura cruixent de la verdura fresca; retirar i reservar.
 
En una planxa ben calenta, segellar les diferents cares del filet. Deixar coure al gust.
 
Tenint en compte la mida del filet, hem decidit utilitzar quatre unitats de pa d’hamburguesa. De manera, que dues serviran de base, les aixafarem amb una espàtula per tal de aconseguir una millor estabilitat a l’hora del muntatge i els altres dos panets serviran de tapa.
 
Procedir al muntatge de l’hamburguesa, repartir la crema de cacauet per la base i tapa del pa. A la base, incorporar una capa de la barreja de ceba i pebrot, a continuació assentar el filet i a sobre incorporar la resta de barreja. Cobrir amb la tapa i travessar l’hamburguesa amb un “pal” de broqueta de dalt a baix.


Dificultat: Fàcil / Preparació: 45 min / Cocció: 20 min
 


5 comentaris:

  1. Pot ser excessiu...? No apte per estomacs mediocres.

    Un filet de vedella de qualitat “extrema” transformant un plat tant malsonant com és una simple hamburguesa, en un menjar gairebé de luxe. La incorporació estel•lar de la crema de cacauet, li aporta un toc distingit ple de contrastos que entrelliga d’allò més bé amb la textura i sabor del filet ben salpebrat.

    Això si, abans d’un àpat d’aquesta magnitud, assegureu-vos que estareu a l’alçada d’aquesta gran gesta.

    ResponElimina
  2. Peazo hamburger!! No sabria ben bé per on començar a menjarme-la!jeje!
    Ara feia molt que no us feia cap visita, a veure si em torno a posar les piles!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, els nostres nivells de ferro "hemo" han passat a ser òptims.

      Elimina
  3. Quina hamburguesa!!!! Sí senyor, si ens posem, ens posem.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això mateix, no sigui que ens quedem amb gana...

      Quin és el limit quan la carnissera et pregunta: Com el vols de doble?

      Gràcies pel comentari!

      Elimina