2 unitats de
filet de vedella
4 unitats de
pebrot verd italià
4 cebes tendres
Crema de cacauet
4 unitats de
panets d’hamburguesa d’espelta integral
Pebre negre mòlt
Oli d’oliva
verge
Sal
Preparació:
Amb
antelació retirarem la vedella del frigorífic per tal de que a l’hora de
cuinar-la estigui a temperatura ambient. Salpebrar els filets per
ambdues parts, tacar amb oli d’oliva i deixar macerar.
Tallar
les cebes i els pebrots, saltejar-los en una paella antiadherent a foc alt
(potència 9 de 9) fins aconseguir un lleuger color torrat però sense perdre la textura
cruixent de la verdura fresca; retirar i reservar.
Tenint
en compte la mida del filet, hem decidit utilitzar quatre unitats de pa d’hamburguesa.
De manera, que dues serviran de base, les aixafarem amb una espàtula per tal de
aconseguir una millor estabilitat a l’hora del muntatge i els altres dos panets
serviran de tapa.
Procedir
al muntatge de l’hamburguesa, repartir la crema de cacauet per la base i tapa
del pa. A la base, incorporar una capa de la barreja de ceba i pebrot, a continuació
assentar el filet i a sobre incorporar la resta de barreja. Cobrir amb la tapa
i travessar l’hamburguesa amb un “pal” de broqueta de dalt a baix.
Dificultat: Fàcil / Preparació: 45 min / Cocció:
20 min
Pot ser excessiu...? No apte per estomacs mediocres.
ResponEliminaUn filet de vedella de qualitat “extrema” transformant un plat tant malsonant com és una simple hamburguesa, en un menjar gairebé de luxe. La incorporació estel•lar de la crema de cacauet, li aporta un toc distingit ple de contrastos que entrelliga d’allò més bé amb la textura i sabor del filet ben salpebrat.
Això si, abans d’un àpat d’aquesta magnitud, assegureu-vos que estareu a l’alçada d’aquesta gran gesta.
Peazo hamburger!! No sabria ben bé per on començar a menjarme-la!jeje!
ResponEliminaAra feia molt que no us feia cap visita, a veure si em torno a posar les piles!
ptns!!
Gràcies, els nostres nivells de ferro "hemo" han passat a ser òptims.
EliminaQuina hamburguesa!!!! Sí senyor, si ens posem, ens posem.
ResponEliminaPetons
Això mateix, no sigui que ens quedem amb gana...
EliminaQuin és el limit quan la carnissera et pregunta: Com el vols de doble?
Gràcies pel comentari!