dissabte, 22 de febrer del 2014

Barquets de bacallà amb taronja i fonoll

Ingredients:

500gr de bacallà dessalat
1 unitat de bulb de fonoll fresc
2 unitats de taronja
Un grapat de fulles de rúcula
Un raig d’oli d’oliva
Pebre negre mòlt
Escates de sal marina

- Per la massa

250gr de farina de sègol
100gr de farina de blat integral
225ml d’aigua mineral embotellada 40ºC
10gr llevat sec en pols
Un pessic de sal


Preparació:

Primer de tot anirem per la massa. Dissoldre el llevat en l’aigua i deixar reposar cinc minuts. Incorporar tots els ingredients sòlids en un altre bol suficientment gran per poder barrejar i amassar. Incorporar la preparació de llevat i amassar la barreja fins obtenir una textura uniforme i ferma (s’ha de poder treballar amb el corró).
 
Un cop la massa sigui la desitjada, embolicar-la en paper “film” i deixar reposar a temperatura ambient durant trenta minuts (si es convenient, la massa degudament embolicada i al frigorífic, ens pot aguantar en perfectes condicions fins a dotze hores).
 
Quan el repòs hagi finalitzat, enfarinar el mabre i aplanar la massa amb el corró fins obtenir un gruix de uns tres mil·límetres. Realitzar porcions rectangulars i col·locar-les en una safata de forn. Efectuar uns forats a la superfície amb una forquilla.
 
Prèviament escalfar a 220ºC i fornejar els barquets deu minuts. Deixar-los refredar sobre una reixa.
 
Segon pas, l’acompanyament. Filetejar el bacallà que haurem posat en remull durant quaranta-vuit hores, canviant l’aigua cada dotze hores. Laminar la taronja i el bulb de fonoll.
 
Per últim, el muntatge. Disposar els barquets en un plat pla, alternar un tall de bacallà per un de taronja successivament fins cobrir tot el llarg del barquet. Estendre a sobre el fonoll i coronar amb dues fulles de rúcula. Ruixar un raig d’oli, moldre el pebre negre i dispersar les escames de sal al gust.


Dificultat: Fàcil / Preparació: 90min / Repòs: 30min / Cocció: 10min
 
 

4 comentaris:

  1. El contrast refrescant, el punt de la taronja juntament amb un bon oli d’oliva i el toc anisat del fonoll, creen una dansa majestuosament sincronitzada que acaricia el teu paladar.

    I per si no n’has tingut prou, el cruixent pa de sègol acompanya el mos sense treure protagonisme als artistes principals però donant-li la consistència necessària per a que l’escenari resisteixi tot el ball.

    ResponElimina
  2. Tè una aspecte impressionant! Veient-ho em ve una salivera...
    Ara que tenim bacallà ho provarem a casa.

    Enhorabona!

    ResponElimina
  3. Hola, feia dies que no mirava el blog, la boca s'hem fa aigua, la propera recepta aquesta de pica-pica.

    ResponElimina
  4. M'encanta!! Molt bona recepta per un aperitiu o un sopar
    Petons

    ResponElimina