dissabte, 7 de desembre del 2013

Mossegades de Pa amb Sèsam

Ingredients:

250gr de farina blanca de força
150ml d’aigua mineral embotellada
5gr de llevat fresc
10gr de sal
Un raig d'oli d'oliva verge
 
 
Per l’acabat:
 
Llavors de sèsam
Aigua mineral polvoritzada
 
 
Preparació:
 
Per la preparació de la massa, es aconsellable que la temperatura ambient en que s’amassa es mantingui constant a uns 22ºC - 24ºC. Posar tots els ingredients en un bol fons excepte l’aigua i el llevat. Afegir l’aigua poc a poc i gradualment mentre amassem els ingredients fins aconseguir una massa lligada, elàstica i uniforme. Quan s’hagi aconseguit la textura desitjada, abocar la massa sobre el mabre prèviament enfarinat i posar el llevat dissolt amb una mica d’aigua al centre de la massa. Amassar de nou fins que el llevat quedi totalment incorporat i la massa es desenganxi de les mans.
 
Deixar reposar la massa en un bol gran tapat amb un drap humit durant trenta minuts.
 
Realitzar porcions d’uns vint grams, donar-los forma esfèrica i apanar-los lleugerament amb el palmell de la mà. Formar les boles de manera que utilitzant la mà dreta comencem a plegar els extrems al centre, fins a quatre plecs, mentre que amb la mà esquerra ens ajudem donant-li voltes sobre si mateix. Un cop els plecs siguin subjectats al centre, donar el tomb a la massa i voltejar-la per tal d’aconseguir una forma arrodonida i compacta, que presenti una estructura tensa.
 
Col·locar els panets amb els plecs cap avall en una safata de forn enfarinada, deixant suficientment espai entre ells, tenint en compte que han de fermentar durant seixanta minuts i el seu volum es veurà incrementat notablement.
 
Escalfar el forn a 250ºC.
 
Polvoritzar amb aigua la superfície dels panets i repartir generosament el sèsam. Realitzar una petita pressió amb els dits al sèsam per a que quedin ben adherits.
 
Fornejar les boletes durant dotze minuts. Quan hagin passat els primers cinc minuts, amb un polvoritzador d’aigua, ruixar-los per tal de crear vapor al forn. Deixar reposar cinc minuts més les boletes sobre una reixa i ja estaran a punt per servir.
 
Per la seva òptima conservació, tapar els panets amb un drap de lli.
 
 
Dificultat: Fàcil / Repòs: 30 min / Fermentació: 60 min / Cocció: 12 min
 


1 comentari:

  1. Acabats de fer, calentets, tovets, encara amb la casa embriagada d’aquesta flaira que ha desprès el forn i a sobre de tot d’un sol mos.

    APARTEU-VOS QUE VINC!

    ResponElimina