dissabte, 19 d’abril del 2014

Seitó, macerat amb Massala

Ingredients:
 
50 unitats de seitó mitjà
6 dents d’all
2 cullerades generoses de Massala
Oli d’oliva verge
Pebre negre mòlt
Sal
 
 
Preparació:
 
En primer lloc ens disposarem a netejar el peix; tallem el cap i desbudellem el seitó, amb cura, un per un. Seguidament sota l’aixeta els esbandirem fins deixar-los ben nets. Un cop el peix mostri la seva millor versió, els abocarem al bol on hauran de reposar tota la jornada.
 
Salpebrar, incorporar els alls sense pelar, afegir-hi dues cullerades de Massala i vesar un bon raig d’oli. Mesclar per tal d’aconseguir una repartició equitativa en tot el seitó. Tapar amb paper film i introduir al frigorífic.
 
Un cop passades, almenys setze hores, retirarem el  plàstic i deixarem temperar una hora més.
 
Escalfar prèviament el forn a 250ºC. Col·locar en una safata el seitó, els alls i acabar ruixant la mescla de la maceració per damunt.
 
Enfornar a 220ºC vint minuts.

 
Passat el temps de cocció, retirar del forn i servir.


Dificultat: Fàcil / Preparació: 1 jornada / Cocció: 20 min
 


2 comentaris:

  1. En cap comentari puc ser objectiu, però si n’ha d’haver un on la subjectivitat predomina per damunt de tot, es aquest.

    Peix blau de Tarragona, capturat per l’embarcació d’encerclament número ú de la flota i tractat amb les millors mans possibles. Un producte així ja fa per si sol, un esdeveniment excepcional cada cop que entra per la porta de la cuina. Sardina, verat, sorell o en aquest cas seitó, són un dels peixos blaus més assequibles, tant econòmicament com per la proximitat del producte que sempre és excel•lent. Tot un plaer a taula, prepari com es prepari.

    Per altra banda el macerat de Massala li dóna aquest punt distingit que busquem cada vegada que ens assentem a taula.

    Els alls, juntament amb una llesca de pa amb tomàquet i un parell de seitons al damunt, et faran recordar que sense necessitat de luxes, el món pot arribar a girar sent tu el seu centre.

    ResponElimina
  2. No se que esta mes bo, si el pa torradet o als seitonets macerats acompanyats dels alls.
    A mi al peix blau m’agrada però al seitó, varat i sorell m’encanta, mes que la sardina. I si al pesca s'ha fet amb les millors mans, desprès del treball de un dia molt dur, quant arriba a taula tot esta mes bo.
    Petons i una abraçada. Excel·lents receptes.Isa

    ResponElimina