dissabte, 19 de juliol del 2014

Tofu de pèsol i agar-agar

Ingredients:
 
- Principal
 
300gr de tofu
250gr de pèsols
1 cullerada gran d’agar-agar
Salsa de soja
200ml d’aigua mineral embotellada
 
- Emplatat
 
Oli d’oliva verge
Salsa de soja
Llavors de sèsam negre torrades
Enciam romà
 
 
Preparació:
 
Primerament cuinarem els pèsols; netejarem i retirarem les llavors de les baines. En una cassola amb abundant aigua portada a ebullició, afegirem els pèsols. Passat uns deu minuts els retirarem i refredarem immediatament. Reservem.
 
En un recipient afegirem el tofu, els pèsols i un bon raig de soja. Turbinarem els ingredients fins aconseguir una textura de crema molt fina. Reservem.
 
Agregarem en un cassó 250 mil·lilitres d’aigua i l’agar-agar. Arranquem el bull i cuinem duran uns deu minuts. Passat el temps esmentar incorporem la crema de pèsols i tofu. Turbinem la mescla en el mateix cassó que ja haurem retirat del foc. Un cop la mescla sigui ben homogènia abocarem aquesta en els motlles escollits. Deixem refredar a temperatura ambient.
 
La proposta per l’emplatat, consisteix en crear un llit de enciam romà amanit amb unes gotes de soja i oli d’oliva, damunt col·locarem el tofu quallat que serà coronat amb un toc de sèsam negre i unes gotes més de salsa de soja.
 

Dificultat: Fàcil / Repòs: 120 min / Cocció: 20 min
  


1 comentari:

  1. Amb pèsols, espinacs, advocat, pastanaga... qualsevol ingredient combina d'alló més bé si disposem d'aquest magnífic tofu.

    Si ets d'aquells que entre tu i el tofu consideres que hi ha d'haver un cert espai, el plat comentat fara que aquest nutritiu producte de la soja, el desitgis tenir més aprop que el sofà un diumenge.

    ResponElimina