450ml oli d’oliva verge

Aboquem l’oli en un cassó i posem a escalfar a foc molt
suau. Traiem les dents d’all de la cabeça i ho afegim a l’oli amb la resta
d’ingredients (hem col·locat la cuina al número 2 de 9 graus de potència). Al
treballar amb una intensitat de cuina tant baixa, aconseguirem que l’oli es
perfumi amb els ingredients inclosos; d’altra banda si la intensitat és massa
elevada, el resultat no serà el desitjat, ja que l’oli adquirirà un fort gust a
fregit que no interessa en absolut.
5gr de pebre negre
5gr de bitxo de “cayena”
Un polsim de “chili powder” Mexicà
Una cabeça d’all
Preparació:
Cuinem l’oli durant cinc hores. Passat aquest temps,
retirem i deixem reposar fins al total refredament.
Colem l’oli i l’afegim en un recipient. Personalment els bitxos de “cayena”
també els incorporem junt amb l’oli.
Una conseqüència d’aquest oli perfumat, són els alls que
s’han confitat; podent arribar a ser millor que el propi oli. Ideals per
acompanyar amb pà fet a casa, com per exemple el famós pa integral amb motlle
“Pyrex” o bé, amb motlle “Lékué”.
Dificultat: fàcil / Preparació: 30 min / Cocció: 300 min / Repòs: 180 min
Ja sé que sembla del tot impossible, encara diria més, sembla una bajanada voler millorar aquest oli d'oliva verge D. O. Siurana. No és una qüestió de millorar un producte que per si sol ja té un caràcter tant potent com aquest oli; en boca sedós i fresc, senzill i contundent, harmoniós, amb un toc picant gairebé imperceptible i d’amargor lleugera... un senzill tros de pà i ja en tindríem prou per gaudir d’aquest meravellós producte. Però es tracta d’afegir aquest aroma d’all confitat junt amb el punt intens del picant, que fan de qualsevol plat diari una experiència culinària diferent i única, en un gest tant senzill com afegir-hi unes gotes.
ResponEliminaAnem per l’all confitat... No penso comentar el més mínim. Ho heu de provar.
Serrellet!!! Creus que podria preparar aquest mateix oli pero amb herbes aromatiques com farigola, romani...i els alls confitats??.
ResponEliminaEs que a casa tenim un conflicte amb el picant, jejjee...
Sí, i tant que sí! Hauries de fer el mateix procediment per tal d’aconseguir confitar els alls i deixar reposar l’oli fins el total refredament. Abocar-lo en un recipient de vidre i afegir-hi les herbes aromàtiques fresques que hagis escollit (farigola, romaní, orenga, alfàbrega, estragó...). Tancar hermèticament durant 15 dies i l’oli s’anirà perfumant. O bé, si no vols alls confitats, pots incloure les herbes més els alls en cru i deixar macerà els 15 dies. I aquests mateixos alls els pots fer servir per cuinar qualsevol cosa.
Elimina