dissabte, 27 de juliol del 2013

Kebab amb Serrell

Ingredients:
 
500gr de pit de gall d’indi
200gr de col llombarda
100gr d’enciam romà
3 unitats petites de ceba tendre
250gr de formatge fresc batut
Conjunt d’espècies del Marroc (Ras el Hanout)
Sal
Pebre negre mòlt
10 unitats de 80gr pà de Pita
 
 
Preparació:
 
Picar la ceba tendre, tallar l’enciam romà i la col llombarda en juliana i reservar.
 
Per altre banda, tallarem a tires el pit de gall d’indi i assaonar amb el conjunt d’espècies junt amb un bon raig d’oli d’oliva picant i deixar macerar un mínim de quinze minuts.
 
En una paella antiadherent, cuinar la ceba a foc alt (9 de 9 graus) tenint en compte de que aquesta no s’ha de coure totalment, ja que hauria de quedar parcialment crua. Salpebrar i retirar. Un cop la ceba s’hagi refredat afegir el formatge fresc batut i mesclar. D’aquesta preparació en direm crema de formatge i ceba.
 
A la mateixa paella saltejar a foc viu el gall d’indi.
 
Procedir a la posada en escena del kebab; obrir el pà de pita per un dels laterals sense acabar d’obrir-lo del tot, enllitar amb unes tires d’enciam i col llombarda, incorporar les tires de gall d’indi i coronar amb la crema de formatge i ceba.
 
 
Dificultat: Fàcil / Preparació: 30 min / Maceració: 15 min / Cocció: 10 min
 


11 comentaris:

  1. Per als ignorants i desconfiats, com ara jo mateix, que alguna vegada heu gaudit d’un bon “Kebab” (Döner, Dürüm) en algun establiment més aviat selecte i sempre que voleu repetir, aquell desitjat paratge romandre tancat o obre a unes hores que no s’adeqüen al teu horari de gimcana constant...

    Encara diré més, si ets d’aquella classe de persones que has tastat aquest esmentat plaer culinari de la reialesa Persa, però aquella cosa llefiscosa i greixosa penjada tot tombant sobre si mateixa en algun “restaurant” Paquistanès, et tira enrere com dos imants encarats pel mateix pol...

    I no puc deixar d’afegir que el valor de la cuina elaborada per un mateix i compartida amb la persona que més estimes, és suficient raó per adorar aquest Kebab amb Serrell.

    Un altre cop, me quedat descansat.

    ResponElimina
  2. No he menjat mai un kebab,per mania, però la preparació d'aquest em dóna tota la confiança per menjar-me'l. Estic disposada a provar-ho.Esperaré a la recepta del pa de pita i ja et preguntaré per les espècies del Marroc.
    Una abraçada.
    Isa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs la mescla d’espècies “Ras el hanout” traducció de l’Àrab al Francès, pot variar entre una composició de pebre negre, comí, cardamom, nou moscada, pebre vermell, gingebre... i d’altres espècies i plantes. Avui en dia es habitual trobar aquest preparat en qualsevol establiment especialitzat o gran superfície. Amb el cuscús compagina molt bé.

      Una recepta fàcil i bona que et pot donar interès per aquest tipus de marinat és “brotxetes de pollastre amb sèsam” marinem daus de pit pollastre, l’arrebossem amb sèsam i li clavem el bastonet per fer una brotxeta; un cop de planxa i un deliciós plat fàcil de menjar i de preparar.

      Gràcies pel comentari!

      Elimina
  3. Carai Sara, tens declaració d'amor i tot!! La veritat és que fot una pinta! He de confessar que jo sí que he tastat, i més d'una vegada, el Kebab de Paki. Després d'aquesta recepta no ho tornaré a fer, us ho prometo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja saps que el millor Kebab de Tarragona, si més no sota el meu punt de vista, és l’Istambul de la Part Alta, però hi ha cops que és impossible ni apropar-s’hi. Com no volíem resignar-nos a no poder assaborir un bon Döner però alhora sent salubre, vàrem idear aquest Kebab.

      De ben segur que si el proveu de fer, amb les vostres mans, segur que us quedarà boníssim.

      Elimina
  4. I en contra del que em digui la meva estimada (que sapigueu que ara mateix m’està escridassant)... Heu tastat algun cop les famoses “patatas bravas” d’un establiment situat en un barri característic de Tarragona? Doncs si, la seva salsa brava secreta porta Ras el hanout.

    Ahí lo dejo!

    ResponElimina
  5. Eiii.. Ahir vaig fer kebabs i queden bonissims! Hem va sorprendre aconseguir fer pa de pita, ara si, la forma l haig d'acabar de perfeccionar!! Felicitats! Molt recomanable.. Van caure un rere l'altre, jjjj... Grd! M'has de dir quines braves son pq no les he identificat, mmm.. Cris! Ptns.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me’n alegro que t’hagin agradat, són molt saborosos i alhora saludables.

      Felicitats per haver-los provat i pel resultat.


      Gràcies, petons!

      Elimina
    2. Només puc dir que l’establiment està situat en un dels barris de Ponent. (El cerco se va estrechando...)

      Elimina