dissabte, 13 de juliol del 2013

Galetes de gingebre i mel

Ingredients:
 
200gr de farina de blat blanca
200gr de farina de sègol
150gr de mantega
100gr de sucre integral
250ml de mel de taronger
50ml de nata de rebosteria
Un pessic de bicarbonat
6 baines de cardamom
Una cullera de cafè de gingebre en pols
Mitja cullera de cafè de canyella en pols
Una cullera de cafè de coriandre
Mitja cullera de cafè de fonoll
Mitja cullera de cafè de pebre negre en gra
Una unitat d’ou
Un pessic de sal
 
 
Preparació:
 
Moldre els sis tipus d’espècies fins obtenir una pols fina i reservar. Escalfar la mel i la mantega en un cassó a foc suau (4 de 9 graus), remoure fins aconseguir la integració entre ambdues, treure del foc i deixar a temperar, llavors agregar la nata i reservar.
 
Col·locar la farina, el sucre i el bicarbonat en un bol gran. Incorporar la barreja d’espècies i mesclar amb l’ajuda d’una vareta. Vessar el contingut del cassó a sobre el bol i anar barrejant fins aconseguir una massa lligada i homogènia. Tapar el bol amb paper “film” transparent i deixar reposar a temperatura ambient tota una nit (si més no, un mínim de 30 minuts).
 
Distribuir una mica de farina sobre la superfície de treball i estirar la massa amb el corró fins obtenir un gruix de cinc mil·límetres. Donar la forma desitjada amb el talla pastes escollit per realitzar les galetes i col·locar-les una a una en una safata de forn que haurem cobert amb paper vegetal. Amb els trossos sobrants de massa, adjuntar-los i aplanar de nou per realitzar més galetes. Repetir el procediment fins exhaurir la massa. Batre l’ou amb el polsim de sal i pinzellar cadascuna de les galetes.
 
Enfornar les galetes nou minuts a 210ºC. Deixar-les refredar un minut a la mateixa safata i a continuació col·locar-les sobre una reixa fins el total refredament. Guardar-les en un pot hermètic o bé degustar-les d’immediat.
 
 
Dificultat: Mitjana / Preparació: 120 min / Repòs: 30 min - 1 jornada / Cocció: 9 min
 

1 comentari:

  1. El toc especiat d’aquestes galetes amb forma d’homenet és excepcional; sincerament són un vici.

    Si trobes a faltar l’escalfor del fred de l’hivern d’aquell Nadal, un parell d’aquestes magnífiques galetes i et presentaràs de cop i volta al bell mig d’aquella època tant enyorada quan no hi ets en ella, però a l’hora tant pesada quan hi ets de ple.

    ResponElimina