dissabte, 15 de juny del 2013

Truita d'espàrrecs, rulo de cabra i gerds

Ingredients:

600gr d’espàrrecs verds
100gr de gerds (preparació coulis)
50gr de gerds (sencers)
200gr de formatge rulo de cabra
4 unitats d’ou
50gr de sucre blanc
50ml de vinagre de “Jerez”
Sal
Pebre negre mòlt


Preparació:

En un cassó afegirem 100 grams de gerds, el vinagre, el sucre i portem a ebullició. Tot seguit retirar del foc mentre anem remenant per tal d’aconseguir una mescla homogènia. Quan s’hagi temperat abocar en un colador i fer passar el coulis. Reservar.

Picar la ceba, tallar els espàrrecs a trossos de 20 mil·límetres de longitud i trossejar el formatge. En una paella antiadherent cuinarem la ceba a foc mitjà (6 de 9 graus). Quan aquesta obtingui un color daurat i textura caramel·litzada retirar i reservar; un cop la ceba s’hagi refredat afegir el coulis de gerds i mesclar. A la mateixa paella saltejar a foc viu els espàrrecs i un cop siguin ben daurats baixar la potencia de la cuina a foc suau (3 de 9 graus) tapar i deixar coure amb el seu propi vapor uns 5 minuts. Passat el temps esmentat salpebrar, agregar la resta de gerds, el formatge i la mescla de ceba i coulis. Saltar la preparació 1 minut i abocar-la en el bol on un cop refredada i incorporarem els ous prèviament batuts.

En la paella de les truites (suposant que mantingueu una reservada per aquest fet), agreguem el contingut del bol i ho cuinem a foc mitjà (5 de 9 graus) 10 minuts per banda i servir.

 
Dificultat: Mitjana / Preparació: 90 min / Cocció: 60 min
 

 __________________________________________ _ _ _ _ _
  
*Nota amb Serrell: Aquesta truita ha format part del segon concurs anual de la família Viñals (The Truita's Challenge - part II). A continuació presentem la resta de propostes que han participat al concurs. Els guanyadors han estat: categoria de millor presentació Jeroni, categoria de millor tast en primer lloc Natalia, en segon lloc Claudia i Laia & Fede.
 
Carmen
 
Claudia
 
Gerard
 
Jeroni
 
Laia & Fede
 
Mariona
 
Natalia

5 comentaris:

  1. Que cadascú comenti la seva truita…

    Bé, com ja us podeu imaginar, em vaig decidir per una proposta molt arriscada tant per l’elaboració com per a l’hora de presentar i degustar la truita davant dels comensals-jurat.

    Truita de pollastre esmicolat marinat amb salsa barbacoa i ceba caramel•litzada, amb mongetes vermelles (Tortilla de chili con carne).

    Els ingredients eren: Salsa “barbacoa” (elaboració pròpia), pit de pollastre esmicolat, ceba i frijoles rojos. Doncs la salsa quasi va ser el més complicat, ja que fins aconseguir la textura i l’equilibri de sabors (dolç, picant, àcid, salat...) vaig trigar una bona estona. Com totes les salses “barbacoa” d’elaboració pròpia, aquesta es secreta i no podré desvetllar el seus ingredients ni el procés, sinó hauria de cobrar patent.

    La preparació va ser: Cuinar el pit de pollastre per tal de poder esmicolar-lo, caramel•litzar la ceba per separat i saltejar a foc viu les mongetes vermelles. Ajuntar-ho tot en un bol i afegir la quantitat desitjada de salsa a la mescla. La truita portava 4 ous.

    Per l’acabat: Un cop la truita estava llesta, pinzellar-la tres cops amb la salsa “barbacoa”; en cada pinzellada, amb un “soplet” de cuina, caramel•litzar la salsa fins aconseguir un glacejat exprés.

    Bueno, cal dir que baix el meu punt de vista estava boníssima i molt ben formada, encara que el jurat no ho va saber apreciar del tot. El nivell era molt alt i teníem molta gana.

    Felicitats als vencedors!

    Per cert, es tot un plaer tenir una família tant ben avinguda que a vegades comet bogeries culinàries com aquesta... La pròxima LA PERNILADA!

    ResponElimina
  2. Haurie d'haver un 1er. Premi a "LA INNOVACIO" que seria per: Gerard Pelusa i Amb Serrell de cuina.
    De les altres truites no puc opinar, perquè no se els ingredients, però la meva primera impressió és aquesta.
    I d'altra banda el concurs de les truites en família és una bona manera de reunir-se tots.
    Espero els comentaris.
    Una abraçada a tots. Isa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també espero els comentaris. Però crec que son més de forquilla i ganivet que de teclat i ratolí.

      Gràcies pel premi especial!

      Elimina
  3. No heu guanyat perquè els comensals us han fet boicot!! Però està súper bé que doneu idees per a fer truites, no només hi ha la de patata, la de carxofa,... per cert jo quan faig un arròs a la cassola o una paella, del que en sobra en faig una truita. Boníssima.

    ResponElimina
    Respostes
    1. D’arròs no n’hi havia cap, però l’any que ve serà una opció a tenir molt en compte.

      Gràcies per comentar!

      Elimina