dissabte, 10 d’agost del 2013

Pà de Pita

Ingredients:
 
500gr de farina de força
275ml d’aigua mineral embotellada
5gr llevat fresc
10gr de sal
 
 
Preparació:
 
Per la preparació de la massa, es aconsellable que la temperatura ambient en que s’amassa es mantingui constant a uns 22ºC - 24ºC. Abocar la farina i la sal en un bol fons excepte l’aigua i el llevat. Afegir l’aigua poc a poc i gradualment mentre amassem els ingredients fins aconseguir una massa lligada, elàstica i uniforme. Quan s’hagi aconseguit la textura desitjada, abocar la massa sobre el mabre prèviament enfarinat i posar el llevat dissolt amb una mica d’aigua al centre de la massa. Amassar de nou fins que el llevat quedi totalment incorporat i la massa quedi llisa de nou.
 
Sense deixar reposar la massa, realitzar peces d’uns 80 grams i donar-li forma esfèrica (haurien de sortir uns 10 panets). Col·locar les boles de massa en una safata i deixar-les fermentar tapades amb un drap de cotó humit durant 45 minuts.
 
Escalfar prèviament el forn a la màxima potència i col·locar una safata per tal de que absorbeixi el màxim calor possible, ja que servirà de base i aconseguirem que les boles s’inflin i es formi el buit al centre del pà (si es té, es aconsellable realitzar aquesta operació amb placa de gres o ceràmica per a forn, en lloc de safata).
 
Un cop passat el temps de fermentació, repartir una mica de farina damunt de la superfície de treball i aplanar amb l’ajuda d’un rodet cada una de les boles de massa fins que obtinguin un gruix de 10 mil·limetres.
 
Fornejar els panets de dos en dos fins que veiem que s’inflen per complet, uns quatre minuts aproximadament. Retirar-los i continuació el més ràpid possible, per no perdre l’escalfor del forn, introduir dos pans més. Repetir l’operació fins exhaurir les porcions.


Dificultat: fàcil / Preparació: 20 min / Fermentació: 45 min / Cocció: 4 min
 

1 comentari:

  1. Com el mateix Xavier Barriga apunta, també podem complimentar aquestes meravelles de blat amb una mica formatge i pernil, donar-los un toc de forn i fondre’ns de plaer com el mateix formatge.

    Des de aquest típic farcit, a tants com la nostra infinita imaginació pugui descriure.

    No obstant, haig de confessar un secret; un cop tenim la massa degudament estirada sobre el mabre, apunt de ser introduïda al forn, agafem un bon tros de xocolata i l’emboliquem assegurant-nos de que aquesta quedi ben segellada a l’interior. El temps de cocció el mateix (4 minuts). Tasteu-lo “FLIPAREU” amb la textura del pà conjuntament amb la xocolata fosa.

    I ja posats, un acomiadament al estil del gran Xavier Barriga: ¡Salud y buen Pan!

    ResponElimina