dissabte, 25 de gener del 2014

Pasta al Pesto d'alfàbrega

Ingredients:

- Pasta

500gr d’espaguetis frescos d’ou
3000ml d’aigua embotellada per la cocció
25gr de mantega
Pebre negre mòlt
Sal
Oli d’oliva verge extra
Parmesà ratllat

- Pesto

40gr d’alfàbrega
50gr de pinyons
25gr de  formatge parmesà ratllat
75ml d’oli d’oliva verge extra
2 unitats d’all


Preparació:

Posar l’aigua en una olla suficientment gran per a que hi càpiguen els espaguetis. En aquesta olla primer, submergir els dos alls en aigua freda un cop haguem extret el germen central i cuinar durant cinc minuts a partir de que l’aigua hagi arrencat el bull. Tot seguit, escaldar les fulles d’alfàbrega durant cinc segons. Recollir els alls i l’alfàbrega, deixar refredar en un bol que contingui aigua amb gel, per tal de mantenir el seu color i que no s’oxidi l’alfàbrega. Un cop fred, escórrer amb la mà i reservar a sobre un paper absorbent de cuina.
 
En un recipient batedor, addicionar els pinyons, el parmesà, els alls, l’alfàbrega i per últim l’oli d’oliva. Triturar amb el batedor elèctric fins aconseguir una salsa lligada, més aviat granulada que fina. En cas necessari, rectificar de sal.
 
A la mateixa olla on hem escaldat l’alfàbrega (veurem que l’aigua de cocció ha adquirit una tonalitat verda), afegir la pasta quan l’aigua estigui al seu punt màxim d’ebullició i remoure amb l’espàtula per a que no quedin pegats entre ells. Un cop comenci a bullir l’aigua, deixar cuinar els espaguetis sense tapa uns 8 minuts si són frescos o seguir les instruccions del fabricant. Un cop cuits, colar i escórrer enèrgicament la pasta. En una paella, agregar la mantega i un raig d’oli, afegir immediatament la pasta ja que si no s’aferrarien entre ells, salpebrar al gust i saltejar breument.
 
Servir la ració de pasta en un plat pla, repartir una cullerada de salsa pesto i distribuir un polsim de parmesà ratllat.
 
 
Dificultat: Fàcil / Preparació: 30 min / Cocció: 15 min

3 comentaris:

  1. I a la taula sempre n'hi ha un què diu:

    - Para mi doble de Pesto, por favor.

    Com en sap...

    (En tot el procès de la recepta, has estat present)

    ResponElimina
  2. A mi també m'encanta el pesto! em xiflaa!! jeje!!
    Si q en sap si...
    ptns!!

    ResponElimina
  3. JT Casinos in New Jersey - JetBlue Casino Resort Hotel and Spa
    JT 화성 출장샵 Casinos 문경 출장마사지 & Resort Hotel & Spa offers more 밀양 출장마사지 than 175 table games, 남원 출장안마 a popular destination casino, and a convenient location for those in 전라남도 출장마사지 New Jersey

    ResponElimina