- Bescuit
250gr
de farina de blat blanca
10
unitats d’ou
250gr
de sucre blanc
- Mousse
de mascarpone
1000gr
de formatge mascarpone
1000ml
de nata amb 35% de matèria grassa
200gr
de sucre blanc
12
fulles de gelatina neutre
- Melmelada
de maduixa
1000gr
de maduixes
500gr
de sucre blanc
Una
unitat de llimona meyer
Una
unitat de poma golden
- Almívar
100ml
de l’extracte fluid de la melmelada
50ml
de conyac
- Bany
de xocolata blanca
750gr
de xocolata blanca especial cobertura
Preparació:
El
dia abans prepararem els farcits, tant la melmelada de maduixa com la mousse de
mascarpone.
Avançarem
fent l’almívar, en un cassó agregar l’extracte fluid de les maduixes que haurem
retirat previament, portar a ebullició i addicionar el conyac. Remenar, retirar
i reservar al frigorífic en un pot de vidre.
Per
la mousse de mascarpone, remullar les fulles de gelatina amb aigua durant de 10
minuts. Escórrer i escalfar les fulles de gelatina amb quatre cullerades
d’aigua al microones durant 30 segons. Remenar per dissoldre la gelatina i
incorporar-la al bol on tenim el mascarpone. Muntar la nata amb l’aparell de
barnilles alhora que anem incorporant el sucre fins obtenir una textura ben
ferma. Integrar la nata muntada de fora cap endins al bol on tenim el
mascarpone. Deixar reposar la mescla degudament
tapada amb paper “film” tota la nit al frigorífic.
A
continuació ja tindrem els bescuits reposats, realitzarem dues porcions
idèntiques de cada bescuit pel muntatge del pastís (si utilitzeu una safata de
forn estàndard podreu crear dos rectangles de 250 mil·límetres per 350
mil·límetres amb cada planxa de bescuit preparada), obtindrem quatre porcions,
que seran quatre capes o pisos de bescuit. Col·locar el primer rectangle sobre
una reixa, amb un pinzell impregnar lleugerament l’almívar sobre el bescuit, escampar
la melmelada de maduixa, repartir la mousse de mascarpone per la seva
superfície i col·locar el segon rectangle. Seguirem aquest procediment fins
assolir amb el quart rectangle. Xopar aquest últim amb l’almívar restant i per
últim impregnar la melmelada. Reservar el pastís al congelador, com a mínim
dues hores.
Reservar
el pastís al congelador fins al moment de servir-lo directament si us agrada la
mousse gelada o bé, reservar a la nevera mitja hora abans de servir les
porcions. Per tal de que el tall resulti polit i no s’esquerdi la cobertura de
xocolata, escalfar la fulla del ganivet amb aigua calenta i repetir cada cop
que s’hagi de fer un nou tall.
Dificultat: Difícil / Preparació: 360 min / Cocció: 90 min
Una gran postra per a una gran celebració. Que podem dir, mascarpone amb maduixa tot coronat amb la xocolata blanca cruixent, qualsevol pot imaginar la delícia d’aquesta combinació.
ResponEliminaPerò se’ns està passant per alt un punt a tenir molt a compte...
- I aquesta melmelada? - Si està espectacular!
- Per què no la fem més sovint? - A més surt més econòmic!
- Amb altres fruites? - El préssec també m’agrada!
- Doncs? - Som beneits!
No sé vosaltres, però a casa meva no se’n comprarà més de melmelada.
He de dir que: és digne d'una celebració, El pastis exelent.
ResponEliminaLa xocolata i la melmelada sublim, extraordinària. Per llepar-se els dits.
Moltes, moltes gràcies, vaigs gaudi moltissim.
Petons i una abraçada.
Isa
I que podem gaudir per molts anys d’aquestes celebracions amb família. És tot un plaer cuinar i desprès compartir-ho amb aquests moments tant especials.
EliminaUna abraçada, petons!
Quan es la pròxima? Vull més pastissos!
EliminaUn pastís ben digne d'una celebració!
ResponEliminaÉs la millor recompensa, el poder cuinar per després disfrutar-lo menjant tots plegats.
ptns!!
Tens tota la raó!
EliminaGràcies per la visita.