Ingredients:
500gr
de fideus integrals d’espelta
2
sépies mitjanes
4
dents d’all
1000ml
de fumet de peix
200ml
de vi blanc
Oli
d’oliva extra verge
Pebre
negre mòlt
Sal
Preparació:
Primerament
posarem a escalfar el fumet per tal de que a l’hora d’incorporar-lo a la
cassola dels fideus sigui calent.
Seguidament
laminarem els alls i tallarem la sépia prèviament netejada, en porcions no
gaire grans.
En
una cassola, que haurem escalfat prèviament a foc viu, vessarem un generós raig
d’oli d’oliva, afegirem els alls laminats i la sépia; ho cuinarem fins que
sigui ben daurat. A continuació incorporarem els fideus, salpebrarem i
esperarem a obtenir el color rossejat característic d’aquest plat.
Escalfarem
el forn a 220 ºC, un cop la cocció del plat estigui enllestida, els retirarem
del foc i els introduirem al forn uns deu, quinze minuts o bé fins que als
fideus se’ls hi formi una crosteta i mostrin la tant preuada estampa d’aquells
fideus tant aixecats i eixerits.
Dificultat: Fàcil / Preparació: 30min / Cocció:
40 min
Ho sé, ho sé, per moltes vegades que heu provat de fer aquell plat de l’avia, mare, tieta, germana... mai us ha sortit “igual” que l’original. Mira que la recepta està estudiada meticulosament, els ingredients mateixos, inclús s’han comprat al mateix lloc on ho hauria fet l’autor d’aquella recepta que anheleu aconseguir.
ResponEliminaLa situació: Tot preparat, tot a taula. Arriba el tast. Tranquils, s’ha de tractar el primer mos sense perdre el record que voleu aconseguir quan passi paladar a baix. I... sorpresa? No, instaurat en el més profund del nostre interior sabíem que era impossible fer una copia exacta.
Però hem aconseguit fer d’aquell plat un producte nostre, original, hem fet una matriu que el temps dirà si algú altre s’inspirarà en aquest.
Qui sap, potser aquesta matriu forjarà algun plat únic indispensable en el teu receptari.
Així és!