400gr de “fabes
de Navarra”
500gr de
cloïsses
500ml de fumet
de peix
200ml de vi
blanc
2 unitats de ceba
3 dents d’all
Pebre negre mòlt
Oli d’oliva
verge extra
Sal
Preparació:
Amb
antelació haurem de tenir el fumet preparat; en el nostre cas el fumet ha estat
elaborat amb dos raps, una dotzena de crancs i caps de gambeta panxuda, que han
estat bullint durant vint minuts.
Dificultat: Fàcil / Preparació: 90 min / Cocció:
60 min
________________________________________ _ _ _ _ _
*Nota
Amb Serrell: Després de la nostra última estada a
Navarra, hem optat per aquest tipus de mongeta, tant apreciada al nord de la
península que també podem obtenir precuinades amb conserva i el resultat
d’aquestes no deixa de ser exquisit. Referent al vi, en aquest cas, l’elecció
ha estat un blanc del Montsant mescla de garnatxa blanca i macabeu de vinyes
velles, que a l’hora ens ha servit per acompanyar aquest àpat. Som de l’opinió
de que si un vi no és bo per beure, no és bo per cuinar.
Plat d’aquells que diuen “de cullera” tot un clàssic de la cuina Asturiana. Aquestes Fabes con amasueles de sabor autèntic sense variants ni especies protagonistes, fan que sigui l’elecció més encertada per aquests dies de fred i humitat.
ResponEliminaUn àpat típic en un dia típic d’hivern.
Ostres!! Fijo que el faig.. M'encanta el sabor d'aquest plat! ho vam probar a Asturies i aixo si es veritat que el dia a de acompanyar, jejjee.. Sembla senzill, je us dire el resultat. Cris.
ResponEliminaAnímat, segur que el repetiràs.
EliminaGràcies per comentar, salutacions!