dissabte, 24 de novembre del 2012

Amb Serrell de... Hummus

Ingredients:

500gr de cigrons
Aigua de cocció mineral (embotellada)
100gr de pinyons
25gr de sèsam torrat
Pebre vermell dolç
Pebre vermell picant
Pebre negre molt
Sal
Cristalls de sal marina
Oli d’oliva (picant opcional)
 
 
Preparació:
 
Primer de tot hem d’advertir que és una versió Amb Serrell de... Hummus la que a continuació explicarem. Les principals diferències entre el nostre hummus i el tradicional són que no hi afegim taihini (pasta de sèsam), ni suc de llimona.
 
Posem en remull els cigrons com a mínim 12 hores avanç de la preparació. Un cop els cigrons s’hagin hidratat degudament, posem aigua en una olla ràpida i esperem a que bulli. Rentar els cigrons en un colador baix l’aixeta i afegir a l’olla ràpida (l’aigua hauria de quedar dos dits per damunt dels cigrons); tanquem i esperem el xiulet. Un cop l’olla ens avisi, posar la sortida del vapor al mínim i en uns 45 minuts tindrem els cigrons llestos. Si no teniu olla ràpida, el procés de cocció pot arribar a les dues hores depenent de la varietat del cigró.
 
Mentre el cigró s’està couen, en una paella afegim oli (en el nostre cas, és oli d’oliva verge picant al perfum d’all confitat d’elaboració pròpia; que pròximament l’inclourem al bloc) i posem els pinyons fins que adquireixin una tonalitat lleugerament torrada i retirem.
 
En un recipient batedor, aboquem els cigrons i turbinem. Incorporem un punt de sal i pebre negre. Si veiem que la textura del puré es massa compacta i la volem més lleugera, afegir aigua de la cocció fins trobar la textura desitjada. Retirem uns 70 grams de pinyons i els afegim. Turbinem de nou fins que els pinyons quedin totalment integrats. Un cop obtingut el puré amb l’aspecte desitjat, afegim el sèsam i mesclem amb una cullera. Ja tenim el nostre hummus gairebé llest.
 
Agregar l’hummus al plat o bol que servirem a taula. Col·locar la resta de pinyons damunt del puré, empolvorar els pebres vermells i el pebre negre al gust, afegir-hi els cristalls de sal i un bon raig d’oli (picant en el nostre cas). L’hummus Amb Serrell... a punt per ser assaborit.
 
 
Dificultat: fàcil / Preparació: 45 min / Cocció: 60 min
 
 

5 comentaris:

  1. Per moltes vegades que la mare et digui "has de menjar llegums almenys un cop per setmana" no seran mai tantes com les vegades que degustaràs aquest hummus un cop l'hagis provat.

    ResponElimina
  2. Tots a taula!!!!, es hora de dinar. Aquesta recepta nomes veure-la ja t'entra per l'ull. Sembla fàcil, rápida i molt bona.Te un aspecte deliciós.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel comentari. Una recepta molt fàcil, però amb grans resultats. Acompanyat per uns panets plans cruixents de farina de blat de moro i tenim un aperitiu magnífic.

      Elimina
  3. Jo no hi he posat mai pinyons. De segur que li dona una ltre toc. Justament ahir vaig bullir cigrons pel pare i per la mare. Doncs uns quants els separaré per fer hummus.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els pinyons i el sèsam sencer li donen un toc molt agradable.

      Pel nostre gust no cal afegir-hi taihini (sobretot desprès de veure la seva informació nutricional).

      Elimina