dissabte, 23 de juny del 2012

Pollastre a la mostassa de Dijon

Ingredients:
 
2 pits de pollastre
125gr de mostassa de Dijon
500ml de brou de pollastre
150ml de vi blanc
100ml de soja líquida per cuinar (nata de soja)
2 cebes grans
30gr de farina de blat blanca
30gr de margarina
Un raig d’oli d’oliva
Un pessic de sal
Un polsim de pebre negre mòlt
 
Preparació:
 
Tallar els pits de pollastre a daus més aviat grans i tacar amb una gota d’oli , salpebrar i enrossir en un paella a foc alt intentant que no es coguin del centre. Reservar.
 
En la mateixa paella afegim la mantega i un raig d’oli (l’oli te un punt de cocció més elevat que ajudarà a la mantega a no cremar-se). Tallem la ceba i un cop la paella sigui força calenta l’afegim. Quan aquesta adquireixi una tonalitat daurada, agregar la farina i cuinar fins que es torri lleugerament. A continuació, incorporar el vi blanc; aquest quedarà absorbit per la farina i serà llavors quan afegirem el brou. Esperar a que arrenqui el bull i redueixi aproximadament a la meitat del seu volum. Afegir la mostassa i tot seguit el pollastre. Deixem coure a foc mig  aproximadament 30 minuts (amb la cuina al 4 de 9). Per últim, afegirem la soja líquida i deixem coure 5 minuts més.
 
Com es habitual en aquest plat, ho acompanyem amb arròs integral. La seva preparació explicada breument seria aquesta: Per cada mida d’arròs, una mida i mitja d’aigua. Afegim en una cassola en fred. Quan arrenqui el bull, baixar el foc fins al número 3 de potencia, tapar i deixar coure 15 minuts o fins que absorbeixi tota l’aigua. Passat aquest temps retirar i no destapar fins que reposi 15 minuts més.
 
 
 
Dificultat: fàcil / Cocció: 120 min / Preparació: 60 min
 

6 comentaris:

  1. Senzill de cuinar i fàcil de menjar. De cuinar, per les persones que intueixen que la cuina és troba en algun lloc remot de casa. De menjar, per qualsevol paladar des de el més receptiu al més exigent, fins i tot per aquells que no veuen més enllà del “lomo con patatas”.

    ResponElimina
  2. Ara feia dies que no treia el cap! xo veig que la producció no para!!
    Personalment em costa una mica la mostassa però he de reconeixer que en depen quin plat li dóna un toc molt bó!! a seguir així!!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi em passa el mateix, però aquest pollastre juntament amb la salsa hi queda molt bé; i barrejat amb l’arròs, trobo que és un plat molt ben combinat.

      Gràcies pel comentari.

      Elimina
  3. Nen estoy en proceso de hacer este xd gracias x subirlo!! Ya te contare como me quedo!!! Un abrazo bro

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pruébalo y me cuentas que tal te ha ido… de hecho este plato es uno de esos que se pone en el centro de la mesa y los comensales se sirven al gusto. Así que cuando te decidas, ya que estás puesto, haz suficiente para cuatro personas y no hará falta que me cuentes nada (me toca a mí poner esa cara de probar).

      ¡Un abrazo!

      Elimina
    2. Una vez al mes cae!!!! Nos encanta! Un abrazo guapos!!!! ❤️

      Elimina