dissabte, 11 d’agost del 2012

"Nachos" fornejats

Ingredients:

100gr de farina de blat integral
200gr de farina de blat de moro integral (groga)
225ml d’aigua mineral embotellada
5gr de llevat químic
10ml d’oli d’oliva verge
Un polsim de sal


Preparació:

Abocar la farina de blat de moro i la farina de blat en un bol fons. Incorporar el llevat, la sal i l’oli. Finalment vessar l’aigua gradualment mentre amb l’altre mà pastem fins aconseguir formar una massa lligada que no serà elàstica (observareu que la farina de blat de moro presenta una textura granulada que tarda un pel més en integrar-se, seguir treballant la massa fins que es desenganxi de les mans).
 
En aquesta recepta, ometérem el repòs i procedirem a donar forma plana a la massa. Ruixarem oli de girasol sobre el marbre on treballarem, amb el corró estendrem la massa fins obtenir un gruix de cinc mil·límetres. Un cop obtinguda l’espessor requerida, fer porcions en forma de triangle donant-li la forma característica dels típics “nachos”. Col·locar les porcions sobre una safata que haurem folrat amb paper vegetal.
 
Escalfar prèviament el forn amb la resistència de dalt i baix, més el ventilador a 250ºC. Un cop el forn ens avisi que té la temperatura ideal introduir la safata i baixar a 220ºC. Fornejar els “nachos” durant 15 minuts.
 
Temperar dos minuts i servir.
 
 
Dificultat: Fàcil / Preparació: 30 min / Cocció: 15 min
 

 

1 comentari:

  1. Els olis del blat integral, de la farina de blat de moro, un raig d’oli d’oliva per la massa, un altre de girasol pel marbre. Sembla que n’hi hem ficat bastant d’oli, no? Doncs no, aquets “nachos” porten tant sols el mínim de greixos possible. Si ho comparem amb els famosos snacks del menjar tex-mex, podríem dir que els nostres són dietètics.

    Per no deixar el comentari escàs, direm que productes adulterats com poden ser els ja anomenats snacks, entre d’altres, fan que els gustos de la realitat es deformin.

    Les patates de bossa tenen realment gust a patata?

    ResponElimina