dissabte, 20 d’abril del 2013

Llenties amb salmó

Ingredients:

250gr de llenties
500gr de salmó (2 lloms)
2 unitats grans de porro
4 unitats de pastanaga
3 dents d’all
200 ml de vi blanc
Pebre negre mòlt
Oli d’oliva verge extra
Sal
500ml de caldo de peix


Preparació:

Prèviament haurem de deixar preparades un parell tasques. El vespre anterior posar en remull les llenties i preparar el caldo de peix. En el nostre cas, tenim un petit avantatge, com que som de família pescadora, sempre en tenim de congelat. Sinó en disposeu, podeu comprar peix de pelut a la peixateria i fer-lo bullir durant mitja hora. O bé, aconseguir-lo preparat en botigues especialitzades.
 
En una planxa ben escalfada marcarem els lloms de salmó; hem d’aconseguir que el salmó es desprengui del màxim d’oli possible, però sense arribar a cuinar-lo massa (aconsellem que els lloms siguin de la part de la tripa i ventresca del peix). Un cop segellat reservar i l’oli obtingut vesar-lo en la cassola antiadherent on hi cuinarem les llenties.
 
Tallar el porro i la pastanaga a daus, i pelar els alls. A la cassola que hem vessat l’oli del salmó afegirem també un raig d’oli d’oliva i saltejarem les verdures; quan aquestes hagin obtingut un bonic color daurat, salpebrar i agregar el vi blanc. Cuinar el conjunt fins que redueixi. Incorporar les llenties i el caldo de peix. Fins ara hem estat treballant amb la potència de la cuina a foc màxim, ara el baixarem fins a foc mig (5 de 9 graus de potencia). Cuinarem amb la cassola tapada 30 minuts.
 
Passat el temps esmentat, integrar-hi el salmó que prèviament haurem trossejat al gust, corregir de sal i pebre, i cuinar-lo  5 minuts més. Repartir les llenties amb salmó en quatre racions i servir.
 
 
Dificultat: Fàcil / Preparació: 30 min / Cocció: 60 min
 

 

3 comentaris:

  1. Podem distingir els greixos en dos grans blocs, greixos insaturats i saturats. Els insaturats es classifiquen en monoinsaturats (oli d’oliva) i poliinsaturats (salmó), que l’organisme per si sol no pot generar, així que s’han d’ingerir en forma d’aliments. Aquets àcids grassos essencials son beneficiosos per l’organisme ja que disminueixen el colesterol LDL, augmenten el HDL i protegeixen els òrgans interns. Per altra banda els greixos saturats si es generen per si sols en l’organisme, transformant l’excés de glucogen obtingut dels sucres d’hidrats de carboni, que no han estat gastats en forma d’energia i emmagatzemats directament a la zona abdominal, cul i cuixes en forma de greix subcutani.

    Després d’aquest apunt, queda bastant clar que aquestes llenties són un plat beneficiós des de qualsevol punt de vista. No obstant, els greixos no deixen de ser greixos i per tant, són molt calòrics; així que s’han de consumir amb moderació. Però posats a elegir entre un “chorizo de Castilla” o un llomet de salmó Noruec, el nostre organisme té una decisió molt clara, encara que el nostre conscient faci alguna excepció de tant en tant.

    (Quin mal fan les revistes de entrenament i nutrició... La felicitat del desconeixement)

    ResponElimina
  2. He de dir que m'agraden les llenties i el salmó, per tant tot plegat ha d'estar bonissim. Fàcil de cuinar i com explica al Gerard per l'organisme, pres amb moderació, un plat beneficiós per a tots grans i petits. El posaré a la pràctica.

    Isa, una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat es que és una combinació d’allò més encertada i equilibrada. Una alternativa als greixos saturats porcins.

      Petons.

      Elimina