- Bescuit
210gr de farina
de blat blanca
8 unitats d’ou
200gr de sucre
8gr de canyella
mòlta
2 unitats
d’estrella d’anís
Mitja cullera de
cafè de fonoll
- Almívar
de mel
2 cullerades de
mel de taronger
2 cullerades
d’aigua mineral embotellada
- Crema
de mandarina
250ml de suc de
mandarina
3 unitats de
rovell d’ou
50gr de sucre
25gr de farina
de blat blanca
3 fulles de
gelatina neutra
10ml de rom
250ml de nata
amb 35% de matèria grassa
- Cobertura
50ml de nata amb
35% de matèria grassa
70ml d’aigua
mineral embotellada
30gr de cacau en
pols no ensucrat
90gr de sucre
5 fulles de
gelatina neutra
Preparació:
Per
al bescuit, en un morter moldre l’anís i el fonoll. Entremesclar les tres
especies amb la farina prèviament tamisada. Per altre banda, abocar els ous
juntament amb el sucre en un bol gran i batre fins que la barreja adquireixi
una tonalitat blanca. Incorporar la farina especiada poc a poc fins obtenir una
massa semi-líquida i homogènia.
Escalfar
el forn a 200ºC. Mentrestant folrar amb paper vegetal la safata del forn. Distribuir
la massa preparada per tota la superfície de la safata fins obtenir un gruix de
10mm. Fornejar a 170ºC durant 12minuts.
Passat
el temps de cocció, retirar la safata del forn i donar-li la volta al bescuit a
sobre d’un drap humit. Despendre amb compte el paper vegetal i reservar el
bescuit tapat amb el drap humit.
Per
a la crema de mandarines, exprimir el suc de les mandarines i escalfar-lo en un
cassó a foc mitjà. Per altre banda, batre els rovells d’ou juntament amb el
sucre fins que la barreja obtingui una tonalitat blanca, en aquest moment
afegir la farina de blat i tornar a batre fins la total incorporació. Tot
seguit abocar aquesta preparació en un cassó gran i incorporar el suc de
mandarina calent. Portar a ebullició la mescla sense parar de remoure amb una
espàtula de fusta fins que veiem que la crema s’ha espessit. Retirar del foc i
a continuació afegir les fulles de gelatina escorregudes, que amb antelació
haurem posat en remull amb aigua freda durant cinc minuts, la mantega a
temperatura ambient i el rom, remoure el conjunt i deixar refredar. Per últim,
muntar la nata i incorporar-la delicadament a la crema de mandarines. Reservar
la crema de mandarines al frigorífic.
Per
l’almívar, diluir les dues cullerades d’aigua amb les dues de mel. Si es
necessari, escalfar prèviament la mel al bany maria.
Per
al muntatge del tronc, amb el bescuit a sobre del drap humit, tallar els
laterals sobrants per tal d’aconseguir un rectangle de 250mm d’ample per 350mm
de llarg. Xopar tota la superfície del bescuit amb l’almívar preparat. Després,
cobrir amb la crema de mandarina fins un gruix de 5mm. Finalment, amb l’ajuda
del drap realitzar una petita pressió i començar a enrotllar per la banda llarga
el bescuit fins aconseguir plegar-lo. Retirar l’excés de crema dels costats i
napar el tronc resultant amb la resta de crema de mandarina. Reservar al
frigorífic almenys una hora, si més no d’un dia per l’altre.
Per
al glacejat de xocolata, posar en remull les fulles gelatina en aigua freda
durant cinc minuts. Per altre banda, dissoldre el cacau en pols en mitja part
d’aigua per a que en la cocció no se’ns formin grumolls. En un cassó abocar la
resta d’aigua, la nata, el sucre i el cacau dissolt. Portar a ebullició i coure
durant dotze minuts a mitja potència. Passat el temps esmentat, incorporar les
fulles de gelatina escorregudes, retirar del foc i deixar refredar.
Per
l’acabat, napar el tronc amb el bany de xocolata preparat (no deixar-la
refredar molt ja que si queda pressa no la podrem estendre, però tampoc pot
estar calenta ja que desfaria la crema de mandarina).
Reservar
el tronc de mandarina al frigorífic tapat amb paper film fins al moment
desitjat.
Dificultat: Mitjana / Preparació: 180 min / Cocció: 30 min
Trobo a faltar al comentari de "el Pelusa"
ResponEliminaQue passa?? Que, estaves tip???
Suposo que serà un plaer després d'un bon àpat unes bones postres com aquestes i una tassa de cafè. Jo també vull, provare de fer-ho aquest cap de setmana, si tinc temps.Petons
Isa.
Ara hi vaig...
EliminaJa saps que aquest tronc ha estat possible gràcies a què més d'un cop ens hem quedat al·lucinats amb els que tu fas.
EliminaAquest farcit no té desperdici, l'has de provar; et sorprendrà.
Gràcies pel comentari. Petons!
Quin farcit, QUIN FARCIT!
ResponEliminaNo trobo cap adjectiu en aquest món suficientment potent, per descriure aquesta mousse de mandarina, que amb el punt addicte assolit, entre dolç i àcid, un cop provada pots caure en la temptació de no acabar aquest tronc, per haver-te-la cruspit avanç de concloure’l.
Així que viatjarem a un món no terrenal i direm que aquest tronc ha estat celestial.
Petita variació: No vaig fer el tronc complert, com dius tu no vaig poder arribar, només la crema de mandarina, boníssima aquest punt àcid i dolç excel • lent, aquesta sensació que et queda al paladar ....celestial.
ResponEliminaVaig ficar la crema en unes copes adornades amb els grills de mandarina i un rajolí de xocolata i acompanyades de trossets de bescuit. Bé unes postres per llepar-se els dits.
Petons. Isa.
Uaau!
Elimina