dissabte, 23 de novembre del 2013

Misoshiru (Sopa de Miso)

Ingredients:
 
250ml per ració d’aigua mineral embotellada
Una cullerada sopera per ració de Shiro (pasta de miso blanca)
Un quadrat de 50mm per ració d’alga kombu
Un grapat per ració de katsuobushi (escames de bonítol sec)
20gr per ració d’alga wakame
50gr per ració de tofu
20gr per ració de Naganegi (ceba tendre)
 
 
Preparació:
 
Netejar l’alga kombu amb un drap humit i depositar-la dins el cassó on prepararem la sopa de miso. Escalfar l’aigua necessària, tanta per persona com la que hi càpiga al bol que farem servir per beure la sopa de miso. Portar a ebullició per tal de que l’alga kobu comenci a deixar el gust de peix. Tot seguit, incorporar el Katsuobushi dins d’un colador i introduir-lo al cassó durant un minut, passat aquest temps el katsuobushi ja no deix gust, per tant retirar. A continuació, baixar la potència de la cuina (5 de 9) i afegir la pasta de miso per ració desitjada al caldo, dissolent amb l’ajuda dels bastons japonesos fins que no quedin grumolls.
 
Per altre banda, en el bol de presentació, incorporar el Naganegi fiament tallat, els daus de tofu i l’alga wakame.
 
Finalment, aboquem la ració de sopa de miso al bol i servir ben calent però no bullint.
 
Beure a sorbets i remoure amb els bastonets de tant en tant per a que la pasta de miso no quedi al fons.  


Dificultat: Fàcil / Preparació: 15 min / Cocció: 15 min
 

4 comentaris:

  1. Que bé que us ha quedat!! jo molt anar als cursets, xo després no faig res...
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anima-t ‘hi! Com ja saps, rapida de fer i de bon resultat!

      Una abraçada.

      Elimina
    2. I aquesta setmana tornem-hi... Ja en tinc ganes!

      Elimina
  2. Aquesta sopa que representa una part essencial de la dieta Japonesa, es presa tradicionalment a l’esmorzar acompanyada d’arròs blanc (com no), peix i verdures.

    El Miso ve a ser la soja fermentada que aporta els nutrients necessaris per començar la jornada amb el Yang activat i no decaure en tot el dia.

    Itadakimasu.

    ResponElimina