250ml per ració
d’aigua mineral embotellada
Una cullerada
sopera per ració de Shiro (pasta de miso blanca)
Un quadrat de
50mm per ració d’alga kombu
Un grapat per
ració de katsuobushi (escames de bonítol sec)
20gr per ració
d’alga wakame
50gr per ració
de tofu
20gr per ració
de Naganegi (ceba tendre)
Preparació:
Netejar
l’alga kombu amb un drap humit i depositar-la dins el cassó on prepararem la sopa
de miso. Escalfar l’aigua necessària, tanta per persona com la que hi càpiga al bol que farem servir per beure la sopa de miso. Portar a ebullició per tal
de que l’alga kobu comenci a deixar el gust de peix. Tot seguit, incorporar el
Katsuobushi dins d’un colador i introduir-lo al cassó durant un minut, passat
aquest temps el katsuobushi ja no deix gust, per tant retirar. A continuació,
baixar la potència de la cuina (5 de 9) i afegir la pasta de miso per ració
desitjada al caldo, dissolent amb l’ajuda dels bastons japonesos fins que no
quedin grumolls.
Per
altre banda, en el bol de presentació, incorporar el Naganegi fiament tallat,
els daus de tofu i l’alga wakame.
Finalment,
aboquem la ració de sopa de miso al bol i servir ben calent però no bullint.
Beure
a sorbets i remoure amb els bastonets de tant en tant per a que la pasta de
miso no quedi al fons.
Dificultat: Fàcil / Preparació: 15 min / Cocció:
15 min
Que bé que us ha quedat!! jo molt anar als cursets, xo després no faig res...
ResponEliminaptns!!
Anima-t ‘hi! Com ja saps, rapida de fer i de bon resultat!
EliminaUna abraçada.
I aquesta setmana tornem-hi... Ja en tinc ganes!
EliminaAquesta sopa que representa una part essencial de la dieta Japonesa, es presa tradicionalment a l’esmorzar acompanyada d’arròs blanc (com no), peix i verdures.
ResponEliminaEl Miso ve a ser la soja fermentada que aporta els nutrients necessaris per començar la jornada amb el Yang activat i no decaure en tot el dia.
Itadakimasu.