250gr de farina blanca de força
150ml d’aigua mineral embotellada
5gr
de llevat fresc
10gr
de sal
Un raig d'oli d'oliva verge
Per l’acabat:
Llavors
de sèsam
Aigua mineral polvoritzada
Preparació:
Per
la preparació de la massa, es aconsellable que la temperatura ambient en que
s’amassa es mantingui constant a uns 22ºC - 24ºC. Posar tots els ingredients en
un bol fons excepte l’aigua i el llevat. Afegir l’aigua poc a poc i gradualment
mentre amassem els ingredients fins aconseguir una massa lligada, elàstica i
uniforme. Quan s’hagi aconseguit la textura desitjada, abocar la massa sobre el
mabre prèviament enfarinat i posar el llevat dissolt amb una mica d’aigua al
centre de la massa. Amassar de nou fins que el llevat quedi totalment
incorporat i la massa es desenganxi de les mans.
Realitzar
porcions d’uns vint grams, donar-los forma esfèrica i apanar-los lleugerament
amb el palmell de la mà. Formar les boles de manera que utilitzant la mà dreta
comencem a plegar els extrems al centre, fins a quatre plecs, mentre que amb la
mà esquerra ens ajudem donant-li voltes sobre si mateix. Un cop els plecs
siguin subjectats al centre, donar el tomb a la massa i voltejar-la per tal
d’aconseguir una forma arrodonida i compacta, que presenti una estructura
tensa.
Col·locar
els panets amb els plecs cap avall en una safata de forn enfarinada, deixant
suficientment espai entre ells, tenint en compte que han de fermentar durant seixanta
minuts i el seu volum es veurà incrementat notablement.
Escalfar
el forn a 250ºC.
Polvoritzar
amb aigua la superfície dels panets i repartir generosament el sèsam. Realitzar
una petita pressió amb els dits al sèsam per a que quedin ben adherits.
Fornejar
les boletes durant dotze minuts. Quan hagin passat els primers cinc minuts, amb
un polvoritzador d’aigua, ruixar-los per tal de crear vapor al forn. Deixar
reposar cinc minuts més les boletes sobre una reixa i ja estaran a punt per
servir.
Per
la seva òptima conservació, tapar els panets amb un drap de lli.
Dificultat: Fàcil / Repòs: 30 min / Fermentació:
60 min / Cocció: 12 min
Acabats de fer, calentets, tovets, encara amb la casa embriagada d’aquesta flaira que ha desprès el forn i a sobre de tot d’un sol mos.
ResponEliminaAPARTEU-VOS QUE VINC!