dissabte, 21 de juny del 2014

Fideus rossejats

Ingredients:
 
500gr de fideus integrals d’espelta
2 sépies mitjanes
4 dents d’all
1000ml de fumet de peix
200ml de vi blanc
Oli d’oliva extra verge
Pebre negre mòlt
Sal
 
 
Preparació:
 
Primerament posarem a escalfar el fumet per tal de que a l’hora d’incorporar-lo a la cassola dels fideus sigui calent.
 
Seguidament laminarem els alls i tallarem la sépia prèviament netejada, en porcions no gaire grans.
 
En una cassola, que haurem escalfat prèviament a foc viu, vessarem un generós raig d’oli d’oliva, afegirem els alls laminats i la sépia; ho cuinarem fins que sigui ben daurat. A continuació incorporarem els fideus, salpebrarem i esperarem a obtenir el color rossejat característic d’aquest plat.
 
Quan tinguem la cocció al punt òptim abocarem el got de vi, deixarem uns segons que s’evapori l’alcohol; baixarem el foc a una intensitat de 4 graus de 9 de potència i agregarem quatre cullerots del fumet que haurem fet arrencar el bull. A mida que el caldo es vagi consumint afegirem més d’aquest si fos menester. Deixarem coure uns vint minuts.
 
Escalfarem el forn a 220 ºC, un cop la cocció del plat estigui enllestida, els retirarem del foc i els introduirem al forn uns deu, quinze minuts o bé fins que als fideus se’ls hi formi una crosteta i mostrin la tant preuada estampa d’aquells fideus tant aixecats i eixerits.


Dificultat: Fàcil / Preparació: 30min / Cocció: 40 min
 


1 comentari:

  1. Ho sé, ho sé, per moltes vegades que heu provat de fer aquell plat de l’avia, mare, tieta, germana... mai us ha sortit “igual” que l’original. Mira que la recepta està estudiada meticulosament, els ingredients mateixos, inclús s’han comprat al mateix lloc on ho hauria fet l’autor d’aquella recepta que anheleu aconseguir.

    La situació: Tot preparat, tot a taula. Arriba el tast. Tranquils, s’ha de tractar el primer mos sense perdre el record que voleu aconseguir quan passi paladar a baix. I... sorpresa? No, instaurat en el més profund del nostre interior sabíem que era impossible fer una copia exacta.

    Però hem aconseguit fer d’aquell plat un producte nostre, original, hem fet una matriu que el temps dirà si algú altre s’inspirarà en aquest.

    Qui sap, potser aquesta matriu forjarà algun plat únic indispensable en el teu receptari.

    Així és!

    ResponElimina