dissabte, 7 de juny del 2014

Grisines

 Ingredients:
 
250gr de farina blanca de força
150ml d’aigua mineral embotellada
25ml d’oli d’oliva verge
5gr de llevat fresc
10gr de sal
 
Acabat:
 
Sèmola de blat de moro
Oli de girasol
 
 
Preparació:
 
Per la preparació de la massa, és aconsellable que la temperatura ambient en que s’amassa es mantingui constant a uns 22ºC - 24ºC. Posar tots els ingredients en un bol fons excepte l’aigua i el llevat. Afegir l’aigua poc a poc i gradualment mentre amassem els ingredients fins aconseguir una massa lligada, elàstica i uniforme. Quan s’hagi aconseguit la textura desitjada, abocar la massa sobre el mabre prèviament enfarinat i posar el llevat dissolt amb una mica d’aigua al centre de la massa. Amassar de nou fins que el llevat quedi totalment incorporat i la massa es desenganxi de les mans.

Deixar reposar la massa en un bol gran tapat amb un drap humit durant seixanta minuts.
 
Un cop passat el temps de repòs, cobrir el marbre amb una fina capa d’oli i treballar la massa fins aconseguir formar una barra. Tot seguit, arrebossar la barra amb la sèmola de blat de moro, fent-la rodar lleugerament cap endavant i enrere.
 
Deixar reposar la barra a sobre el marbre tapada amb un drap humit durant quaranta minuts.
 
Escalfar prèviament el forn a 200ºC.
 
Passat el temps esmentat, amb un tallador de pasta realitzar porcions tangencialment a la barra d’uns 10mm de gruix, agafar la porció entre les dues mans i amb els dits allargar per cada punta de la porció fins obtenir la forma característica dels bastonets; estendre’l en una safata de forn prèviament enfarinada amb la sèmola. Repetir aquesta operació amb cadascuna de les porcions fins exhaurir la barra.
 
Fornejar els bastonets durant trenta minuts a 180ºC. Deixar reposar cinc minuts sobre una reixa i ja estaran a punt per servir.


Dificultat: Fàcil / Repòs: 60 min / Fermentació: 40 min / Cocció: 30 min
 

 

1 comentari:

  1. Atenció: Si no voleu quedar per damunt de l’amfitrió quan sigueu uns invitats qualsevol, no portis aquest detallat per acompanyar els aperitius.

    Fes aquest Grisines i endevina el per què... en privat.

    ResponElimina