Ingredients:
Halloumi
Una
porció de formatge Halloumi
2
unitats de ceba de figueres
Un
got de Pedro Ximenez
Papillota
4
unitats de pastanaga
2
unitats de porro
1
unitat de carabassó
1
unitat de albergínia
8
brots de coliflor o bròquil blanc
6
unitats d’all
1
manat d’espàrrecs verds
Pebre
negre mòlt
Sal
Acabat (opcional)
“Jalapeños”
en conserva
Un
raig d’oli d’oliva verge
Preparació:
Primer
de tot realitzarem la cocció de les verdures a la papillota. Tallar en juliana
les pastanagues i els porros, tallar a rodelles fines l’albergínia i el
carbassó, separar els brots del bròquil blanc, retirar la part dura dels
espàrrecs i pelar els alls.
Seguidament
prepararem l’oli, per ruixar la papillota.. Disposarem d’uns quants “jalapeños”,
al gust, i els picarem. En un bol mesclarem aquests amb un bon raig d’oli.
Estendre
el paper d’alumini de manera que cobreixi tota la safata de forn. Fer un llit amb
totes les verdures, començant com a base amb l’albergínia, successivament el
porro i salpebrem, alternem amb el carabassó, la pastanaga, el porro i tornem a
salpebrar, per últim incorporem els espàrrecs verds i coronem bescanviant els
brots de bròquil i els alls. Per últim ruixar les verdures amb l’oli de
“jalapeños” preparat. Cobrir amb el paper d’alumini el llit de verdures i tancar
bé tot el paquet doblegant els laterals i cantonades del paper de plata assegurant-nos
que les vores queden ben segellades.
Posar
a coure la papillota al forn, a 200ºC durant 60 minuts o bé fins que s’hagi
inflat el paquet.
Per
a la realització de la ceba caramel·litzada, tallar la ceba en juliana i
cuinar-la a foc viu fins enrossir-la. Agregar el got de Pedro Ximenez i deixar
reduir.
Per
a la cocció del formatge, escalfar la paella a la màxima potència, marcar i
cuinar per cada banda el formatge fins aconseguir una capa daurada. Tapar la
paella i deixar coure el centre de la porció del formatge fins aconseguir una
textura suau i fosa.
Per
a la presentació, obrir amb compte la papillota i incorporar el llit de
verdures a un costat del plat pla. Col·locar el formatge acabat de sortir de la
paella i acompanyar amb la ceba caramel·litzada. El plat està llest per
portar-lo a taula.
Dificultat: Mitjana / Preparació: 60min / Cocció: 60 min
El contrast del punt salat del formatge amb el toc dolç entregat pel PX, queden perfectament equilibrats amb aquestes verdures ben lleugeres i atrevides gràcies al toc calorós dels “jalapeños”.
ResponEliminaRes millor per afrontar com cal la tornada a la rutina.
Hola!!! quant de temps.
ResponEliminaFeia dies q no seguia el bloc.
Té que esta tot bonissim, com us cuideu, em fa la boca aigua.
Plats bons per una dieta sana, equilibrada i com tu dius tornar a la rutina