Ingredients:
500gr de farina
integral d’espelta
300ml d’aigua
mineral embotellada
20gr llevat
fresc
40ml d’oli
d’oliva verge extra
15gr de sucre
10gr de sal
200gr de
formatge Cadí
Per l’acabat:
4 unitats de
ceba blanca
100gr de
formatge Emmental
10ml d’oli
d’oliva verge extra
Pebre negre mòlt
Escates de sal
marina
Preparació:
Pelar i tallar
les cebes en juliana. Saltejar-la en una paella fins aconseguir enrossir-la.
Reservar.
Posar tots els
ingredients en un bol fons excepte l’aigua i el llevat. Afegir l’aigua poc a
poc i gradualment mentre amassem els ingredients fins aconseguir una massa
lligada, elàstica i uniforme. Quan s’hagi aconseguit la textura desitjada,
abocar la massa sobre el marbre prèviament enfarinat i posar el llevat dissolt
amb una mica d’aigua al centre de la massa. Amassar de nou fins que el llevat
quedi totalment incorporat i la massa quedi llisa de nou i no se’ns pegui a les
mans.
Sense deixar
reposar la massa, cobrir la safata del forn amb paper vegetal i estendre la
massa suaument amb el dits fins aconseguir repartir-la per tota base de la
safata.
Pinzellar amb
oli tota la superfície de la massa i salpebrar. Repartir una capa de ceba i a
sobre una capa de formatge.
Deixar fermentar
la massa tapada amb un drap humit durant seixanta minuts.
Un cop passat el
temps esmentat, fornejar la focaccia a 250ºC durant trenta minuts. Deixar
refredar sobre la reixa.
Servir en una
safata prèviament tallada longitudinalment.
Dificultat: Fàcil / Preparació: 120 min / Fermentació:
60 min / Cocció: 30 min
El pa que per si sol pot ser un apassionant àpat…
ResponElimina