dissabte, 5 d’abril del 2014

Focaccia

Ingredients:
 
500gr de farina integral d’espelta
300ml d’aigua mineral embotellada
20gr llevat fresc
40ml d’oli d’oliva verge extra
15gr de sucre
10gr de sal
200gr de formatge Cadí
 
Per l’acabat:
 
4 unitats de ceba blanca
100gr de formatge Emmental
10ml d’oli d’oliva verge extra
Pebre negre mòlt
Escates de sal marina
 
 
Preparació:
 
Pelar i tallar les cebes en juliana. Saltejar-la en una paella fins aconseguir enrossir-la. Reservar.
 
Posar tots els ingredients en un bol fons excepte l’aigua i el llevat. Afegir l’aigua poc a poc i gradualment mentre amassem els ingredients fins aconseguir una massa lligada, elàstica i uniforme. Quan s’hagi aconseguit la textura desitjada, abocar la massa sobre el marbre prèviament enfarinat i posar el llevat dissolt amb una mica d’aigua al centre de la massa. Amassar de nou fins que el llevat quedi totalment incorporat i la massa quedi llisa de nou i no se’ns pegui a les mans.
 
Sense deixar reposar la massa, cobrir la safata del forn amb paper vegetal i estendre la massa suaument amb el dits fins aconseguir repartir-la per tota base de la safata.
 
Pinzellar amb oli tota la superfície de la massa i salpebrar. Repartir una capa de ceba i a sobre una capa de formatge.
 
Deixar fermentar la massa tapada amb un drap humit durant seixanta minuts.
 
Un cop passat el temps esmentat, fornejar la focaccia a 250ºC durant trenta minuts. Deixar refredar sobre la reixa.
 
Servir en una safata prèviament tallada longitudinalment.


Dificultat: Fàcil / Preparació: 120 min / Fermentació: 60 min / Cocció: 30 min
 

1 comentari: